netradio

Σημεία από τη συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων, κ.  Γιώργου Καμίνη στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ και τις δημοσιογράφους κυρία  Τασούλα Ζήγου και κυρία Ντένια Σαρακίνη.

Για τη διανομή τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή στο Σύνταγμα  :

Προχθές δεχτήκαμε μία επιστολή μία επιστολή που μας  ανακοίνωνε, δεν ζήτησαν άδεια, ότι στην πλατεία Συντάγματος θα διένειμαν  τρόφιμα και ότι παρακαλούσε να τους χορηγήσουμε κιγκλιδώματα και λοιπά. Η  απάντηση ήταν ότι την πλατεία Συντάγματος δεν προτίθεται πλέον ο δήμος να την  παραχωρήσει για τέτοιου είδους χρήσεις. Πρώτη και τελευταία φορά είχε γίνει  με κάτι πατατοπαραγωγούς που είχαν έρθει  το χειμώνα και διένειμαν  πατάτες. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν έπρεπε να έχει γίνει αυτό και να  παραχωρήσει την κεντρική πλατεία της πόλης, την πλατεία αυτή που είναι  έμβλημα, όπου υπάρχουν ιστορικά κτίρια, όπου είναι το Κοινοβούλιο. Είναι σαν  να στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλους ότι βρίσκεται η πόλη στα όρια της  λιμοκτονίας και αυτό είναι εσφαλμένο μήνυμα. Η πόλη περνάει την κρίση της, θα  διανείμουμε τρόφιμα σε άπορους συμπολίτες μας  αλλά δεν θα  χρησιμοποιούμε την κεντρική πλατεία της πόλης και να στείλουμε μήνυμα στον  κόσμο ότι η Αθήνα λιμοκτονεί, αυτό είναι εσφαλμένο. Αυτό ήταν το σκεπτικό  μας, και γι΄ αυτό ακριβώς, όταν ο ίδιος ο Δήμος διένειμε προ μηνός, πιθανόν  να το θυμάστε,  οπωροκηπευτικά που είχαν έρθει από την Κρήτη, το κάναμε  σε έναν άλλο χώρο, στο Πεδίο του Άρεως. Θα μπορούσε και ο Δήμος  να  κάνει δημόσια επίδειξη φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης, αλλά προτίμησε να το κάνει  αλλού για να μην στείλει το μήνυμα που σας είπα.  Και αν μου επιτραπεί,  να σχολιάσω το γεγονός ότι «μοιράζουμε τρόφιμα αποκλειστικά σε Έλληνες»,  είναι όχι μόνο μια διάκριση την οποία δεν τη δέχομαι,  είναι και  εσφαλμένο πολιτικά. Μοιράζουμε τρόφιμα σε ανθρώπους οι οποίοι πεινάνε, για να  τους κρατήσουμε μακριά και από το μικροέγκλημα. Πολλοί επιδίδονται στο  μικροέγκλημα, επειδή πεινάνε.

Την πλατεία Συντάγματος δεν την παραχωρώ. Το  γεγονός ότι μπορεί κάποιοι μόνοι τους να παίρνουν το δικαίωμα να τα κάνουν  αυτά, δείχνει ότι δεν τους ενδιαφέρει να λειτουργεί η πόλη με κανόνες.   Αυτό πρέπει να καταλάβουμε. Όταν ο δήμος  Αθηναίων, βγαίνει και μιλάει  για την παράνομη αφισοκόλληση, κατεβάζουμε τις αφίσες  και αυτό  συμβαίνει χωρίς καμία κομματική διάκριση. Όταν μιλάμε για το δικαίωμα των  διαδηλώσεων, όταν μιλάμε για τη χορήγηση τροφίμων, όλα αυτά, πρέπει να  γίνονται με κανόνες. Η πόλη πάσχει, γιατί ο καθένας λειτουργεί όπως του  κατεβαίνει στο κεφάλι.

 Για το μεταναστευτικό :

Πρέπει να ξεχωρίζουμε τους μετανάστες που βρίσκονται  νόμιμα στη χώρα, που θέλουν να ενσωματωθούν κοινωνικά, που τα παιδιά τους  πάνε στα σχολεία, που θέλουν να γίνουν Έλληνες πολίτες, από τους ανθρώπους  που βρίσκονται στη χώρα παράνομα. Και πρέπει να λυθεί αυτό το ζήτημα.  Γι’ αυτό ο δήμος Αθηναίων δίνει το παράδειγμα, λέγοντας ότι δέχεται στα  όριά του, να δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, έως ότου επιστρέψουν  αυτοί οι άνθρωποι στις πατρίδες τους.

Ημερομηνία: 
Τετ, 01/08/2012 - 18:30

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.