SKAI

Δηλώσεις δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, για την επίθεση εναντίον των βουλευτών Λιάνας Κανέλλη και Ρένας Δούρου, από τον εκπρόσωπο της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» Ηλία Κασιδιάρη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ  με τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου.  

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Αυτό που συνέβη είναι απολύτως απαράδεκτο. Το καταδικάζω απερίφραστα. Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να το καταδικάσουν και να συμπαρασταθούν στην κυρία Κανέλλη και την κυρία Δούρου και επίσης να αντλήσουμε κάποια συμπεράσματα: ότι όταν η βία εκδηλώνεται κι αλλού, κάπως απόμακρα, μακριά από την αυλή μας, κάποια στιγμή θα έλθει και σε μας. Και τι εννοώ: τις τελευταίες μέρες έγιναν πράξεις βίας σωματικής κατά μεταναστών. Ελάχιστοι βγήκαν να τις καταδικάσουν. Εγώ θεώρησα ότι θα έπρεπε να το κάνω. Το έκανε και η ΔΗΜΑΡ, το έκανε και η νεολαία του Συνασπισμού. Όπως βλέπουμε τη βία δεν μπορούμε να την περιορίσουμε. Αν αρχίσει και αναπτύσσεται, εξαπλώνεται και γι αυτό θα πρέπει όλοι να είμαστε κατηγορηματικοί σε αυτό. Και να κατεβάσουμε τους τόνους σε αυτή τη χώρα, γιατί η χώρα αυτή μπορεί να ζήσει και έναν εμφύλιο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε απόλυτο δίκιο σε αυτά που επισημαίνετε. Νομίζω συμφωνεί μαζί σας μεγάλο μέρος των τηλεθεατών μας. Από την άλλη μεριά, αρκεί να καταδικάζουμε τα γεγονότα, αρκεί να ζητούμε ψυχραιμία, αρκεί να λέμε ότι η βία γεννά βία; Δεν πρέπει να προχωρήσουμε και σε πράξεις; Βρήκε χώρο και μπήκε η Χρυσή Αυγή στη Βουλή, βρήκε χώρο και μπήκε και στη συνείδηση 400.000 ανθρώπων που τους ψήφισαν και τους έβαλαν στη Βουλή.

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Βεβαίως. Αυτά έχουν κοινωνική ρίζα, πάρα πολύ σημαντική κοινωνική ρίζα. Η Χρυσή Αυγή ανέβηκε, λόγω της εγκατάλειψης που βίωσαν οι γειτονιές της Αθήνας. Κυρίως η συνοικία του Αγίου Παντελεήμονα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και γι’ αυτό η ερώτηση σε σας έχει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα η απάντηση σας σε αυτήν την ερώτηση, γιατί ακριβώς είστε και δήμαρχος μιας πόλης που ταλαιπωρείται τόσο πολύ από την εγκληματικότητα και απ' αυτού του είδους τα προβλήματα.

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Χρόνια ολόκληρα η πόλη είχε εγκαταλειφθεί από τις κυβερνήσεις. Η απόσυρση του κράτους, η σταδιακή αυτή απόσυρση, άφησε τον χώρο ελεύθερο σ' αυτές τις ομάδες να υποκαθιστούν το κράτος. Και βλέπουμε τώρα και εκφράσεις κοινής, εγκληματικής, βίας, τη βία του κοινού ποινικού δικαίου το φαινόμενο της αυτοδικίας. Θέλει πολύ σοβαρή δουλειά όλο αυτό το ζήτημα και να συνειδητοποιήσουμε, ότι τη μεγάλη παράδοση βίας πρέπει να την καταπολεμήσουμε όλοι μαζί.

Ημερομηνία: 
Πεμ, 07/06/2012 - 13:05

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.