net

Σημεία συνέντευξης δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, στην εκπομπή «ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ» της ΝΕΤ και στη δημοσιογράφο Μαρία Σαράφογλου.   

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

«Η κατάσταση άλλοτε βελτιώνεται και άλλοτε επανέρχεται στα ίδια. Είναι θέμα αστυνόμευσης. Βρίσκομαι σε επικοινωνία με όλους τους υπουργούς διαδοχικά. Υπήρξε μια βελτίωση. Τώρα, και λόγω του υπηρεσιακού χαρακτήρα της κυβέρνησης, φαίνεται ότι έχει υπάρξει μια χαλάρωση. Προσπαθούμε διαρκώς, σε αυτό το ζήτημα, σε συνεννόηση με το υπουργείο φυσικά, το οποίο έχει και την αρμοδιότητα. Συνεργαστήκαμε συντονισμένα, λόγου χάρη, για το πρόβλημα με την αγορά που λειτουργούσε, έως και την προπερασμένη Κυριακή, απέναντι από το Γκάζι. Απέναντι από την Τεχνόπολη. Αυτό άρχισε, όταν παλαιότερα ο δήμος, είχε δώσει σε ρακοσυλλέκτες μια προφορική άδεια να μπορούν 150 άνθρωποι να πωλούν τα είδη τους. Σιγά-σιγά παρεισέφρυσαν και στοιχεία του περιθωρίου εκεί. Ήταν μια κατάσταση απαράδεκτη. Αυτό σε συνεργασία με συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το καθαρίσαμε την Κυριακή που πέρασε. Θα συνεχίσουμε να τον επιτηρούμε τον χώρο και θα προσπαθήσουμε να βρούμε σε κάποιους ανθρώπους νόμιμα χώρο να πωλούν τα προϊόντα τους, χωρίς όμως να παρουσιάζεται αυτό το αίσχος και αυτή η κατάσταση ανομίας».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

«Ο τουρισμός, παρουσιάζει μια πτώση, αυτό είναι γεγονός. Υπάρχει μεγάλη πτώση στις κρατήσεις. Αλλά ελπίζουμε πάντοτε στην τελευταία στιγμή, με την πτώση και των τιμών, οι τουρίστες της τελευταίας στιγμής, που δεν είναι και λίγοι, να αλλάξουν γνώμη και να έλθουν και στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα φυσικά. Πέρσι, επλήγη ιδιαίτερα η Αθήνα.. Αυτό οφείλεται και στην απαράδεκτη εικόνα, την οποία παρουσιάζουν πάρα πολύ συχνά διάφορα ΜΜΕ. Είναι γεγονός ότι στην Αθήνα είχαμε εκτεταμένα επεισόδια, αλλά, εν πάση περιπτώσει, δεν είναι μια πόλη όπου η ζωή είναι κόλαση, να φοβάται ο άλλος να έλθει. Εμείς σε κάθε κατεύθυνση, σε όλες μου τις επαφές, είτε με μεγάλα ξένα τουριστικά πρακτορεία, είτε με δημάρχους, είτε με διεθνείς παράγοντες, προσπαθούμε, όχι να εξωραΐσουμε την κατάσταση, αλλά να δείξουμε ότι υπάρχει μια πάρα πολύ μεγάλη υπερβολή. Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε. Η Αθήνα είναι μια ωραία πόλη. Η Αθήνα είναι μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα πόλη, έχει πάρα πολλά να προσφέρει, κι αυτό ο δήμος το στηρίζει σε επαφή με όλους τους ενδιαφερόμενους τουριστικούς παράγοντες της πόλης. Εγώ είμαι αισιόδοξος».

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

 

«Ο δήμος της Αθήνας έχει ζητήσει κάποιες λίγες εκατοντάδες. Κατά βάση, για το δήμο είναι για να λειτουργήσουμε, να μπορέσουμε να θέσουμε σε λειτουργία τις παιδικές κατασκηνώσεις και τους ξενώνες όπου φιλοξενούμε άστεγους, και υπάρχουν και διάφορες επιμέρους λειτουργίες. Κάθε δήμος έχει και τις δικές του ανάγκες, όπως καταλαβαίνετε».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΘΗΝΑ» ΤΙΣ ΤΡΙΤΕΣ

«Ήδη έχει εφαρμοσθεί δύο Τρίτες. Σήμερα είναι η Τρίτη διαδοχική Τρίτη της εβδομάδος που θα εφαρμοσθεί αυτό το πρόγραμμα, όπου θα μπορούν οι άνθρωποι να κατεβαίνουν στο κέντρο και να πηγαίνουν να τρώνε σε εστιατόρια ή σε μπαρ να πίνουν ένα ποτό ή να πίνουν τον καφέ τους, με πάρα πολύ καλές τιμές,. Για να καταλάβετε, στα εστιατόρια που έχουν δηλώσει συμμετοχή, το μενού είναι 10 ευρώ. Και είχαμε μια πάρα πολύ μεγάλη ανταπόκριση και από τον κόσμο και από τους εστιάτορες. Από την πρώτη στη δεύτερη εβδομάδα, αυξήθηκε κατά 25% ο αριθμός των εστιατορίων. Κι αυτό θα μπορέσει κάποιος να μπει στην ιστοσελίδα του δήμου, www.cityofathens.gr, να πληροφορηθεί για τα εστιατόρια τα οποία συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα. Αυτό θα το συνεχίσουμε και τον Ιούνιο και σκεφτόμαστε να το συνεχίσουμε και όλο το καλοκαίρι. Σχεδιάζουμε πολύ σύντομα να ανακοινώσουμε και ειδικότερες προσφορές σε κινηματογράφο ή ακόμη και στο θέατρο. Να φέρουμε τον κόσμο, διότι ο κόσμος, ως επί το πλείστον, Σαββατοκύριακο βγαίνει, και τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, τις εργάσιμες, ώστε να αναζωογονηθεί το κέντρο».

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ «ΜΙΝΙΟΝ»

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό το οποίο γίνεται, δηλαδή το παλιό ΜΙΝΙΟΝ, θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του Υπ. Περιβάλλοντος. 1.500άνθρωποι είναι μόνο οι εργαζόμενοι στο ΥΠΕΚΑ, που θα έρθουν στο κέντρο της Αθήνας. Καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό για το κέντρο είναι να αυξάνεται ο πληθυσμός των εργαζομένων. Αυτό κρατάει και τις επιχειρήσεις και φέρνει και ζωή, και επίσης προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε, πάρα πολύ εντατικά, να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να γίνει η μετακόμιση του Υπ. Περιβάλλοντος στο ΜΙΝΙΟΝ».

Ημερομηνία: 
Τρι, 29/05/2012 - 20:05

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.