15 ΜΑΪ́ΟΥ 2012 21:00

17-05-2012: «Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2012»

Επίλεκτοι ξένοι πρωταθλητές και κορυφαία ονόματα της Ελληνικής Ποδηλασίας, όπως οι Γιάννης Ταμουρίδης, Περικλής Ηλίας και άλλοι αξιόλογοι ποδηλάτες, μετέχουν στον εν εξελίξει «Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2012- Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», πραγματοποιείται από 16 έως 20 Μαΐου 2012.

Στο αγώνα που είναι χωρισμένος  σε 5 σκέλη (ετάπ), μετέχουν συνολικά 16 ομάδες (13 επαγγελματικές από 11 διαφορετικές χώρες, οι 2 ελληνικές επαγγελματικές ομάδες Gios –Deyser LEON KASTRO και SP TABLEWARE και η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ), συνολικά 96 αθλητές.

Οι επιλογές της αγωνιστικής διαδρομής ξετυλίγουν με τρόπο συναρπαστικό για τους αγωνιζόμενους ποδηλάτες αλλά και τους θεατές, τις εντυπωσιακές εναλλαγές βουνού και θάλασσας ,με την ποικιλομορφία υψομετρικών διαφορών, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τη μοναδική χλωρίδα του Πελοποννησιακού τοπίου και το μαγευτικό ανάγλυφο των διαδρομών.

Ο αγώνας  ξεκίνησε  στις 16 Μαΐου από την Αρχαία Κόρινθο και θα τερματιστεί στις 20 Μαΐου ,στις 12.30 το μεσημέρι, στην Πλατεία Κοτζιά. Λίγο πριν τον επίσημο τερματισμό, θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κοτζιά εκδήλωση δεξιοτεχνίας για μικρά παιδιά έως 12 ετών.

Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στο διεθνές καλεντάρι της Παγκόσμιας  Ένωσης Ποδηλασίας (UCI) και συμβάλλει στη διεθνή προβολή της Ελλάδας, αναδεικνύοντάς την σε μοναδικό τουριστικό προορισμό, προβάλλοντας παράλληλα την πολιτιστική ταυτότητα και τη φυσική ομορφιά της  χώρας μας.