giorvivl

Όλες τις νέες εκδόσεις, βιβλία για όλα τα ενδιαφέροντα, αλλά και σειρά παράλληλων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους (έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων κ.λπ.), περιλαμβάνει η 35η Γιορτή Βιβλίου, που πραγματοποιείται στο Πεδίον του Άρεως από τις 4 έως τις 20 Μαΐου 2012.

Με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, ο θεσμός πλέον της Γιορτής του Βιβλίου, αποκτά και κοινωνική διάσταση, μέσω της πρωτοβουλίας για την ενίσχυση των βιβλιοθηκών που βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας μας. Η καμπάνια υπό τον τίτλο «ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΣ; ΧΑΡΙΣΕ ΜΕ! ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, ΣΩΣΤΕ ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ», πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στην 34η Γιορτή Βιβλίου και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Συγκεντρώθηκαν 3.000 βιβλία, τα οποία, στα μέσα Ιουνίου, στάλθηκαν στις βιβλιοθήκες της Λέρου και των Λειψών.

Φέτος, στην 35η Γιορτή Βιβλίου, συγκεντρώνονται  βιβλία για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης και θα ενισχύσουμε τις βιβλιοθήκες των Νοσοκομείων Παίδων, Αγίας Σοφίας και Αγλαΐας Κυριακού, καθώς και του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και του Γυμνασίου – Λυκείου Βερδικούσας της επαρχίας Ελασσόνας.

Η Γιορτή Βιβλίου τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και πραγματοποιείται από το Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αττικής  με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Κατά τη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της 35ης Γιορτής Βιβλίου, η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κα. Παναγιώτα Ψαράκη εξήρε το κοινωνικό χαρακτήρα της όλης διοργάνωσης, γνωστοποίησε ότι ο ΟΠΑΝΔΑ συμμετέχει με δύο περίπτερα, όπου θα παρουσιάσει την εκδοτική του παραγωγή, που επικεντρώνεται στην ιστορία και στον πολιτισμό της Αθήνας, με στόχο την προβολή της διαχρονικής ιστορίας της, ενώ στο πλαίσιο της όλης διοργάνωσης  η Big Band του Δήμου Αθηναίων θα δώσει συναυλία την Παρασκευή 11 Μαΐου, στις 7.30μ.μ. στο χώρο της έκθεσης. Παράλληλα η κα. Ψαράκη έκανε ειδική μνεία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αθηνών, η οποία μετατρέπεται  σε ζωντανό πυρήνα γνώσης μέσω προγραμμάτων επισκέψεων και ξεναγήσεων σχολείων στους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αθηνών, του προγράμματος Βιβλία σε Ρόδες, αλλά και της εκδήλωσης  κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα στη Λέσχη Ανάγνωσης για ενήλικες.

Το καλοκαίρι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αθηνών συμμετέχει στην εκστρατεία της Future Library με τίτλο «Διαδρομές με πυξίδα την Βιβλιοθήκη» για μικρά και μεγάλα παιδιά. Η  εκστρατεία έχει ως στόχο να  προωθήσει την ανάγνωση, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στου μελλοντικούς χρήστες των Δημοτικών και Δημόσιων Βιβλιοθηκών.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 4 – 20 Μαΐου  2012

«Οι γελοιογράφοι bookάρουν»: έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας με θέμα την κρίση σ Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ε Ελλάδα και Ευρώπη από 26 έλληνες γελοιογράφους (αίθουσα εκδηλώσεων από 4 έως και 20 Μαΐου).

Οργάνωση: Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών-Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων (www.cartoonists.gr)

 

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

18:00 – 22:00
«σκίτσο … δαγκωτό!»: την Παρασκευή 4  Μαΐου θα στηθεί  κάλπη  στο  χώρο  της  έκθεσης  γελοιογραφίας. Οι  επισκέπτες  θα  «ψηφίσουν» με  ένα  σκίτσο, μια  ατάκα, ένα συναίσθημα ή  ένα σύνθημα. Η  κάλπη θα ανοιχτεί στις 5 Μαΐου στις 20:00 και οι γελοιογράφοι θα βραβεύσουν την καλύτερη έμπνευση με ένα μπλουζάκι της επιλογής του νικητή.

Οργάνωση: Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών - Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων (www.cartoonists.gr)

19:00 – 21:00
«Για το Νικηφόρο»: θα μιλήσει ο Γιώργος Ανδριωμένος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και θα απαγγείλει η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί το επεισόδιο ΜΑΝΗ - ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ από τη σειρά ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. Σενάριο-σκηνοθεσία Γιάννης Σμαραγδής, παραγωγή ΕΡΤ 2000.

Οργάνωση: Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών

 

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

18:00 – 20:00
«Επίδειξη ξιφασκίας»: αθλητική δραστηριότητα υπό μορφή επίδειξης από τους αθλητές των ακαδημιών του Π.Γ.Σ., με παράλληλη συμμετοχή του κοινού στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης (τέλος διαδρόμου εκθεσιακού χώρου).

Οργάνωση: Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος – Περιφέρεια Αττικής

18:30 – 20:00
«Η αφήγηση των παραμυθιών στην Εκπαιδευτική και στη Νοσηλευτική διαδικασία»: από το Δημήτρη Αβούρη, αφηγητή παραμυθιών και πρόεδρο της μη κυβερνητική οργάνωσης ΟΝΑΡ μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί (http://www.onar-paidi.gr/).

20:00 – 22:30
«σκίτσο… δαγκωτό!»: οι γελοιογράφοι θα βρίσκονται στο χώρο της έκθεσης για να συνομιλήσουν με το κοινό, να εξηγήσουν τον τρόπο και τις τεχνικές της δουλειάς τους και να σκιτσάρουν με μικρούς και μεγάλους. Θα υπογράφουν μπλουζάκια με σκίτσα τους που θα διατίθενται σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Στις 20:00 θα ανοίξει η κάλπη όπου οι επισκέπτες θα έχουν καταθέσει την άποψή τους για τις εκλογές και τα κόμματα με ένα σκίτσο, μια ατάκα, ένα συναίσθημα ή ένα σύνθημα.

Οργάνωση: Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών - Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων (www.cartoonists.gr)

 

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

11:30 – 14:30
«Μπιζζζ Πάρτυ»: η ομάδα εμψυχωτών-διοργανωτών παιδικών πάρτυ προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες της έκθεσης να συμμετάσχουν σε κυνήγια θησαυρού, επιδαπέδια και διαδραστικά παιχνίδια, προσφέροντας στιγμές γέλιου και χαράς.

Οργάνωση: Μπιζζζ Πάρτυ (εμψυχωτές-διοργανωτές παιδικών πάρτυ).

12:00 – 14:00
«Επίδειξη ξιφασκίας»: αθλητική δραστηριότητα υπό μορφή επίδειξης από τους αθλητές των ακαδημιών του Π.Γ.Σ., με παράλληλη συμμετοχή του κοινού στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης (τέλος διαδρόμου εκθεσιακού χώρου).

Οργάνωση: Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος – Περιφέρεια Αττικής

18:00-19:00
«Μπόραθ, το μυστικό όπλο»: παρουσίαση του μυθιστορήματος φαντασίας του Γιάννη Καμπουρόπουλου, με σχολιασμό και ανάγνωση αποσπασμάτων.

Οργάνωση: Εκδόσεις Οσελότος

20:00 – 21:00
«Μουσικό οδοιπορικό – Δόμνα Σαμίου»: προβολή ντοκιμαντέρ. Σκηνοθεσία Δάφνη Τζαφέρη, κείμενα Λάμπρος Λιάβας, παραγωγή ΕΡΤ 1996.

 

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

19:00 -20:00
«Ο εθελοντισμός ως διαρκής πράξη του βίου μας»: θα μιλήσει ο παιδίατρος και ενεργό μέλος της οργάνωσης επί σειρά ετών, κ. Βάσος Βογιατζόγλου, εκπρόσωπος των Γιατρών του Κόσμου - Ελληνική Αντιπροσωπεία.

Οργάνωση: Γιατροί του κόσμου

 

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

19:30 – 21:00
«Σειρά Πορτογαλικής Λογοτεχνίας»: παρουσίαση της σειράς από τους μεταφραστές Κρίτωνα Ηλιόπουλο, Μαρία Παπαδήμα και Νίκο Πρατσίνη.

Οργάνωση: Εκδόσεις Νήσος

 

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

18:30 -19:30
«Η ζωή ένας ωκεανός»:  παρουσίαση του μυθιστορήματος της Βιβής Κοντοπούλου, με σχολιασμό και ανάγνωση αποσπασμάτων.

Οργάνωση: Εκδόσεις Οσελότος

19:30 – 22:00
«Το μέλλον της ανάγνωσης και τα πνευματικά δικαιώματα στην ηλεκτρονική εποχή». Συντονιστής της συζήτησης: Γιάννης Μπασκόζος (δημοσιογράφος, διευθυντής του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ). Ομιλητές: Στρατής Χαβιαράς (αντιπρόεδρος Εταιρείας Συγγραφέων), Άρης Πετρόπουλος (δ/ντής Ο.Σ.Δ.Ε.Λ.), Πέτρος Τατσόπουλος (συγγραφέας), Άρης Μαραγκόπουλος (συγγραφέας, εκδότης), Φαίδων Κυδωνιάτης (εκδότης).

Οργάνωση: Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών - Περιφέρεια Αττικής

 

Πέμπτη 10 Μαΐου

19:30 – 20:30
«Jungle Speed, Τρελοί Δίσκοι, Dobble, Gift Trap, Set, Ψαρεύοντας στους Πάγους»: οι εκδόσεις Κάϊσσα προσκαλούν τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους των επιτραπέζιων παιχνιδιών να παίξουν μαζί τους.

Οργάνωση: Εκδόσεις Κάϊσσα

20:30-21:30
«Η νοητική αλληλουχία των πραγμάτων»  του Γιώργη Παπανικολάου:  το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο ομότ. Καθηγητής Φιλοσοφίας Γεώργιος Φαράντος και ο δημοσιογράφος και ποιητής Γιάννης Πλαχούρης.

Οργάνωση: Εκδόσεις Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος

 

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

19:30 – 20:30
«Συναυλία τζαζ μουσικής» από την BIG BAND (Θέατρο Αλίκη)

Οργάνωση: Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων

20:30 – 21:30
«Σμύρνη, καρδιά και μνήμη μου»: οι συγγραφείς Νοέλ Μπάξερ και Ελένη Τσαμαδού θα συζητήσουν για τη Σμύρνη, βασιζόμενες στα βιβλία τους «Από δρυ παλιά και από πέτρα» και «Ο επισκέπτης του ονείρου», αντίστοιχα. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Εύα Μαυρογένη.

Οργάνωση: Εκδόσεις Ψυχογιός

 

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

18:00 –19:00
«Για μια χούφτα αστέρια»: παρουσίαση του βιβλίου (εφηβική λογοτεχνία) της Βασιλικής Λεβεντάκη, με σχολιασμό και ανάγνωση αποσπασμάτων.

Οργάνωση: Εκδόσεις Οσελότος

18:00 – 20:00
«Αγώνες δρόμου»: αθλητικές δραστηριότητες υπό μορφή επίδειξης από τους αθλητές των ακαδημιών του Π.Γ.Σ.  1. αγώνας δρόμου 1000 μέτρων για μαθητές δημοτικού (αγόρια-κορίτσια), 2. αγώνας δρόμου 1000 μέτρων για μαθητές γυμνασίου (αγόρια-κορίτσια), 3. αγώνας δρόμου 1000 μέτρων για μαθητές λυκείου (αγόρια-κορίτσια) (τέλος διαδρόμου εκθεσιακού χώρου).

Οργάνωση: Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος – Περιφέρεια Αττικής

19:00 – 20:00
«Σκύλος στην Πόλη»: το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων θα ενημερώσει το κοινό για το πρόγραμμα «Σκύλος στην Πόλη», θα πραγματοποιηθεί επίδειξη εκπαιδευμένων σκύλων και ενημέρωση για τα προγράμματα εκπαίδευσης, ενώ όσοι επισκέπτες έχουν μαζί το σκύλο τους, μπορούν να πάρουν μέρος στα τεστ χαρακτήρα που θα υλοποιούν οι εκπαιδευτές του Ε.Κ.Ε.Σ.

Οργάνωση: Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων

20:00 – 21:00
«Ο κίτρινος στρατιώτης»: συναντήστε το συγγραφέα Ανδρέα Μήτσου στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου.

Οργάνωση: Εκδόσεις Καστανιώτη

21:00 – 22:00
«Μουσική παράσταση με τη Μαριάννα Πολυχρονίδη και τον Κώστα Λειβαδά»: η Μαριάννα και ο Κώστας υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις και τραγούδια (τα περισσότερα φέρουν την υπογραφή του Κώστα Λειβαδά στη μουσική και στους στίχους). Από την παράσταση δε λείπουν και γνωστές διασκευές αγαπημένων φίλων τους (Θέατρο Αλίκη).

Οργάνωση: Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών & MUSICOM, με την υποστήριξη του ΜΕΛΩΔΙΑ FM

 

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

11:30 – 12:30
«Η Ελίτσα»: παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Ματούλας Τόλκα, με αφήγηση και θεατρικό παιχνίδι.

Οργάνωση: Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη

12:30 –13:30
«Το μαγικό χαρτί μεταμορφώνεται»: ένα χαρτί χάνει το δρόμο του για το τυπογραφείο και ζει περιπέτειες και μεταμορφώσεις που μόνο τα παιδιά μπορούν να μας διηγηθούν, φτιάχνοντας με την φαντασία τους τις δικές τους μοναδικές ιστορίες.

Οργάνωση: Δημιουργική Ομάδα Ονειροποιοί

13:30 – 14:30
«Ένα δώρο για τη μαμά μου»: το εργαστήρι του Playland περιμένει τους μικρούς επισκέπτες της έκθεσης για να φτιάξουν από χαρτί, αλλά και διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά, το σελιδοδείκτη που θα διακοσμήσει το αγαπημένο βιβλίο της μαμάς. Υπεύθυνη εργαστηρίου: κ. Κατερίνα Λινού-Παπαδημητρακοπούλου.

Οργάνωση: Playland Βρεφονηπιακός Παιδικός Σταθμός & Νηπιαγωγείο (www.playland.edu.gr)

18:00 – 19:00
«Θεατροπαιχνίδια και δραματοποίηση παραμυθιού» από έμπειρη ομάδα εμψυχωτών (ηθοποιών – παιδαγωγών).

20:30 – 21:30
«Η ιστορία των χρόνων μου – Θόδωρος Αγγελόπουλος 1970»: προβολή ντοκιμαντέρ. Σενάριο – σκηνοθεσία Σταύρος Καπλανίδης, παραγωγή ΕΡΤ 2004

 

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

19:00 – 21:00
«Της Κυριακής τα είδωλα»: ο αθλητικογράφος Χρήστος Σωτηρακόπουλος παρουσιάζει το βιβλίο του και συνομιλεί με το κοινό.

 

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

19:00-20:00
«A seasmic history of Crete»: παρουσίαση του επιστημονικού βιβλίου του Γεράσιμου Παπαδόπουλου, με σχολιασμό για τις νεότερες εξελίξεις στη σεισμολογία, ανάγνωση αποσπασμάτων και προβολή διαφανειών.

Οργάνωση: Εκδόσεις Οσελότος

20:00 – 21:00
«Η ιστορία της ισλαμικής ιατρικής»: παρουσίαση του βιβλίου του Γεώργιου Νικ. Σχορετσανίτη. Ομιλητές: Στέφανος Γερουλάνος και Γεράσιμος Ρηγάτος.

Οργάνωση: ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις

 

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

19:30 – 22:00
«Η καταστροφή της Σμύρνης στην κυρίαρχη νεοελληνική ιδεολογία»: θα μιλήσει ο ιστορικός Βλάσσης Αγτζίδης, θα αφηγηθούν οι ηθοποιοί  Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Ανατολή Αθανασιάδου.  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΧΑΙΡΕ, σε σκηνοθεσία: Σ. Ν. Σφυρόερα, παραγωγή ΕΡΤ 1997 και ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ, παραγωγή ΕΡΤ, Δ/νση Μουσείου-Αρχείου 2006.

Οργάνωση: Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών

 

Πέμπτη 17 Μαΐου  2012

19:00 – 20:00
«Μαζί τα φάγατε»: παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Μακράκη, με σχολιασμό και ανάγνωση αποσπασμάτων.

Οργάνωση: Εκδόσεις Οσελότος

20:30 – 21:30
«Η Σμύρνη και η επιρροή της στη λογοτεχνία»: οι συγγραφείς Πασχαλία Τραυλού και Κώστας Καρακάσης συναντιούνται για να συζητήσουν για την Σμύρνη, αλλά και πώς η ονειρεμένη πόλη έγινε καμβάς στα δικά τους βιβλία « Ήθελα μόνο ένα αντίο» και «Η αγάπη δεν έχει τέλος».

Οργάνωση: Εκδόσεις Ψυχογιός

 

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

19:00 – 20:00
«Τέλος καλό, όλα καλά»: παρουσίαση του συλλογικού τόμου (με επιμέλεια Ελένης Γκίκα και Δημήτρη Ποσάντζη) με τη συμμετοχή των συγγραφέων.

Οργάνωση: Εκδόσεις Καστανιώτη

20:00 – 22:00
«Πολιτική, λογοτεχνία και κρίση»: συζήτηση με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, εκδοτών και συγγραφέων. Συντονισμός: Μικέλα Χαρτουλάρη. Συμμετέχουν: Γεράσιμος Κουζέλης (Κοινωνιολόγος, Καθηγητής Επιστημολογίας και Κοινωνιολογίας της Γνώσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών), Γιάννης Παπαθεοδώρου, (Νεοελληνιστής, Επίκουρος Καθηγητής νεοελληνικής φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), Σταύρος Πετσόπουλος (εκδότης «ΑΓΡΑ»), Κώστας Λιβιεράτος (εκδότης «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ»), Δημοσθένης Κούρτοβικ (κριτικός λογοτεχνίας, πεζογράφος, ανθρωπολόγος), Χρήστος Αστερίου (πεζογράφος, καθηγητής στη Δημόσια Εκπαίδευση), Θεόδωρος Γρηγοριάδης (πεζογράφος, καθηγητής στη Δημόσια Εκπαίδευση), Νίκος Παναγιωτόπουλος (πεζογράφος, σεναριογράφος)

Οργάνωση: Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών – Περιφέρεια Αττικής

 

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

18:00 – 20:00
«Μπάσκετ 3 on 3 σε τέσσερις μπασκέτες»: αθλητική δραστηριότητα υπό μορφή επίδειξης από τους αθλητές των ακαδημιών του Π.Γ.Σ. (τέλος διαδρόμου εκθεσιακού χώρου).

Οργάνωση: Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος – Περιφέρεια Αττικής

18:30 – 20:00
«Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στον μαγικό χώρο της μυθοπλασίας»: οι εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ και NOVELBOOKS σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά τους συγγραφείς των νέων μυθιστορημάτων τους.

Οργάνωση: Εκδόσεις Ι. Σιδέρης & NOVELBOOKS

20:00 – 21:00
«Εγώ ο Ζάχος Ζάχαρης», «Ο άνθρωπος που έτρωγε πολλά», «Λαμπερή μέρα»: συναντήστε τη Λένα Διβάνη, τον Αύγουστο Κορτώ και την Αμάντα Μιχαλοπούλου στην παρουσίαση των νέων τους βιβλίων. Μαζί τους συνομιλεί η δημιοσιογράφος Τίνα Μανδηλαρά.

Οργάνωση: Εκδόσεις Καστανιώτη

21:00 – 22:30
«Μουσικοχορευτική παράσταση» από την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, η οποία συμμετέχει με τα σωματεία μέλη της, τιμώντας τα 90 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή (Θέατρο Αλίκη).

Οργάνωση: Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος
 

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

12:00 – 14:00
«Μπάσκετ 3 on 3 σε τέσσερις μπασκέτες»: αθλητική δραστηριότητα υπό μορφή επίδειξης από τους αθλητές των ακαδημιών του Π.Γ.Σ. (τέρμα διαδρόμου εκθεσιακού χώρου).

Οργάνωση: Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος – Περιφέρεια Αττικής

12:00 – 13:00
«Το μυστικό της μαγικής πυγολαμπίδας»: παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Σάντυς Κουτσοσταμάτη, με αφήγηση και θεατρικό παιχνίδι.

Οργάνωση: Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη

13:00 – 14:00
«Η Διαμαντένια και ο δράκος»: παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του Θοδωρή Δαραβάνη.

Οργάνωση: Εκδόσεις Μακρή

18:00 – 19:00
«Αφήγηση παραμυθιών για παιδιά και για ενήλικες» από το Δημήτρη Αβούρη, αφηγητή παραμυθιών και πρόεδρο της μη κυβερνητικής οργάνωσης ΟΝΑΡ μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί (http://www.onar-paidi.gr/).

20:00 – 21:00
«Ανώνυμοι χρεωκοπημένοι»: παρουσίαση του βιβλίου του Χριστόφορου Κάσδαγλη. Με το συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Στέλλα Κάσδαγλη.

Οργάνωση: Εκδόσεις Καστανιώτη

 

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν

Ημερομηνία: 
Πεμ, 03/05/2012 - 11:10

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.