fotosyn

Συνέντευξη Τύπου για την αθλητική εκδήλωση «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ HALF MARATHON» - ATHENS RUN 2012, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Μαΐου, παραχώρησαν σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, o Yπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βασίλης Σεβαστής και η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Παναγιώτα Ψαράκη.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τόνισε: “Ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του ενισχύει και στηρίζει την αθλητική δράση της πόλης μέσω του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. και των συλλόγων της Αθήνας….. Τέλος, θέλω να τονίσω ότι ο Διεθνής Μαραθώνιος είναι αφιερωμένος στον Γρηγόρη Λαμπράκη, εμείς λοιπόν θα τιμήσουμε τον Λαμπράκη δίνοντας σύντομα το όνομά του σε δρόμο της Αθήνας”.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος επεσήμανε πως «Ένας νέος θεσμός γεννιέται κι εντάσσεται στο ημερολόγιο της Αθήνας. Εμείς ως Υπουργείο, θέλουμε να πάει καλά και να αναβαθμίσει την ποιότητα της πόλης. Πέρυσι στον Κλασικό Μαραθώνιο είχαμε 20.000 κόσμο, φέτος θέλουμε 30.000…….Από την πλευρά μας, θα βοηθήσουμε στην αναβάθμιση και την προβολή της Αθήνας».

Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βασίλης Σεβαστής είπε: “Ο ΗμιΜαμαραθώνιος είναι ένα αναγνωρισμένο άθλημα αλλά όχι Ολυμπιακό άθλημα όπως ο Στίβος. Η ανταπόκριση της κ. Ψαράκη ήταν άμεση και ο Δήμος Αθηναίων αποδέχθηκε άμεσα τη συνεργασία που είναι πολύτιμη για εμάς. Η διοργάνωση θα είναι ένα πανηγύρι για την Αθήνα. Ένας πολύ σημαντικός θεσμός ξεκινάει για τους Αθηναίους σε μία πόλη που επί Καμίνη έχει αναβαθμιστεί“.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του O.Π.Α.Ν.Δ.Α. Παναγιώτα Ψαράκη δήλωσε: “ είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που ο Οργανισμός μας θα μετάσχει σε ένα τόσο σπουδαίο αθλητικό γεγονός για την πόλη μας και ευελπιστώ ότι οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες θα αγκαλιάσουν με θέρμη και αυτή την εκδήλωση αναδεικνύοντάς την, μετά τον Κλασικό Μαραθώνιο Αθήνας, σε μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις παγκοσμίως. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κ.κ. Γερουλάνο και Καμίνη για την αμέριστη στήριξή του στην ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους».

Ο 1ος Διεθνής ΗμιΜαραθωνίος Αθηνών «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» περιλαμβάνει τη διαδρομή των 21.100 μ., ενώ θα διεξάγεται και αγώνας δρόμου 8χλμ. και 3 χλμ. για μικρά παιδιά.
Οι διαδρομές έχουν ως εξής:
21.100μ.: Παναθηναϊκό Στάδιο-Λ. Αλεξάνδρας-Πατησίων-Πανεπιστημίου-Ακρόπολη-Ζάππειο.
8 χλμ.: Πανεπιστήμιο-Λ. Αμαλίας-Ζάππειο.
3 χλμ.: Χίλτον-Β. Σοφίας-Β. Αμαλίας-Ζάππειο.

Εγγραφές και πληροφορίες για τον αγώνα, τους όρους συμμετοχής, τη διαδρομή και πλούσιο ενημερωτικό υλικό, μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της διοργάνωσης  www.acropolishalfmarathon.gr, στους χώρους άθλησης του Οργανισμού (Γυμναστήρια, Κολυμβητήρια, Κλειστά Γήπεδα) και στα ΚΕΠ του Δήμου Αθηναίων.

Ημερομηνία: 
Τρι, 03/04/2012 - 18:20

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.