10 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2012 14:30

28-03-2012 : Απογευματινά πασχαλινά προγράμματα στο Παιδικό Μουσείο για παιδιά 3-12 χρόνων

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων να λάβουν μέρος στα πασχαλινά εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει τα απογεύματα του Απριλίου.

  • Για παιδιά 3-6 χρόνων, «Μαγειρεύω με φαντασία»

Μ. Τρίτη 10 Απριλίου 2012, «Τα ψωμιά του κόσμου»
Μέσα από παραμύθια και μύθους για το ψωμί, τα παιδιά αντιλαμβάνονται ότι η διατροφή μπορεί να γίνει η γέφυρα γνωριμίας με άλλους λαούς. Πειραματίζονται με τα υλικά της κάθε συνταγής παρασκευής ψωμιού και ζυμώνουν το ελληνικό Λαμπρόψωμο.

Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου 2012: «Ο γύρος του κόσμου μέσα από τον τσελεμεντέ»
Τα παιδιά ταξιδεύουν  μέσα από τη μουσική και από εικόνες σε διάφορα μέρη του κόσμου. Σε κάθε σταθμό ακούν ένα μουσικό κομμάτι αντίστοιχο με τα ακούσματα του συγκεκριμένου λαού, παρατηρούν εικόνες με σκηνές της καθημερινής τους ζωής και παρασκευάζουν μια τυπική συνταγή του κάθε τόπου, με προορισμό την Ελλάδα που γιορτάζει το Πάσχα.

Μ. Πέμπτη 12 Απριλίου 2012: «Χρώματα, φαντασία, πανδαισία»
Με πόσα διαφορετικά χρώματα μπορώ να μαγειρέψω; Με πράσινο όπως το σπανάκι, με κόκκινο όπως η πιπεριά, με κίτρινο; Μπορώ; Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις δυνατότητες των υλικών μαγειρικής και τη διατροφική τους αξία και παρασκευάζουν πασχαλινά χρωματιστά φαγητά.

  • Για παιδιά 7-12 χρόνων, «Μαγειρεύω και παίζω για το Πάσχα»

Μ. Τρίτη 10 Απριλίου 2012, «Ζυμώνω και απλώνω»
Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα δημητριακά στον κύκλο του χρόνου, τη διατροφική τους αξία και πειραματίζονται με συνταγές μαγειρικής που έχουν ως βάση τα δημητριακά.

Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου 2012: «Πορτρέτα από λαχανικά για το πασχαλινό τραπέζι»
Τα παιδιά πειραματίζονται με τις ιδιότητες των λαχανικών και συνδυάζουν την τέχνη και το Πάσχα, δημιουργώντας πορτρέτα με κύριο υλικό τα λαχανικά. Τα πορτρέτα θα είναι μια πρόταση σαλάτας για το πασχαλινό τραπέζι.

Μ. Πέμπτη 12 Απριλίου 2012: «Τι να φάω τώρα που νηστεύω;»
Τα παιδιά γνωρίζουν τα όσπρια και άλλα τρόφιμα της ίδιας διατροφικής κατηγορίας, ανακαλύπτουν τη διατροφική τους αξία και μαγειρεύουν νηστίσιμα φαγητά.

Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι 17:30 – 20:00
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 3312995
H οικονομική συμμετοχή είναι 15,00 ευρώ για κάθε παιδί & 12,00 ευρώ για τους συνδρομητές και αδέλφια και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου