447 - Έλενα Κελεσίδη

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το ταξίδι της χθες, Τετάρτη 21 Μαρτίου, η δεύτερη παραγωγή της Όπερας της Βαλίτσας, η δημοφιλής Μποέμ του Τζάκομο Πουτσίνι, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Οι επόμενοι σταθμοί της όπερας της Βαλίτσας θα είναι στις 27 Μαρτίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι και στις 29 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας στα Πατήσια.

Στο πλαίσιο των Καλλιτεχνικών Δράσεων στην Αθήνα, η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΤ και την «Τεχνόπολις» του Δήμο Αθηναίων, παρουσιάζει διάσημες όπερες σε χώρους μη αναμενόμενους, εκτός του Θεάτρου Ολύμπια.

Με σκηνικά που χωρούν ...σε μια βαλίτσα, με πιάνο αντί για ορχήστρα, αλλά χωρίς εκπτώσεις στο θέαμα και το ακρόαμα, η Όπερα της Βαλίτσας φιλοδοξεί να έρθει σε επαφή με ένα νέο κοινό.

Στην κατάμεστη αίθουσα «Άγγελος Σικελιανός» της «Τεχνόπολις», οι ιστορίες μιας παρέας μποέμ στο Παρίσι συγκίνησαν και μάγεψαν το κοινό. Η σκηνοθεσία του Ισίδωρου Σιδέρη ήταν λιτή αλλά ικανή να αποδώσει τα δραματικά στοιχεία της ιστορίας. Τα σκηνικά και τα κοστούμια του Γιάννη Κατρανίτσα είχαν κάτι από τις κρύες Παριζίανικες νύχτες και την μποέμική ζωή των κατοίκων του.

Στο πιάνο ο Φρίξος Μόρτζος απέδωσε την μαγική μουσική του Πουτσίνι με ακρίβεια και συνέπεια.

Η Έλενα Κελεσίδη, που έχει ερμηνεύσει τον ρόλο της Μιμής στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου, μάγεψε με την ερμηνεία της. Ο Γιάννης Χριστόπουλος στον ρόλο του Ροντόλφο ήταν συγκινητικός, ενώ ο Χάρης Ανδριανός απέδωσε σωστά τον ρόλο του Μαρτσέλλο. Η Μαρία Κόκκα έπλασε μια ανέμελη, δροσερή και φλογερή Μουζέτα, ενώ οι Ζαφείρης Κουτελιέρης, Κώστας Ντότσικας και Χρήστος Αμβράζης συμπλήρωσαν με ζωντάνια την παρέα των Παριζιάνων μποέμ.

Ημερομηνία: 
Τρι, 27/03/2012 - 20:00 - 22:00

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.