09 ΜΑΡΤΊΟΥ 2012 18:00

04-02-2012 : Θεατρική παράσταση “Bonnie & Clyde” του Adam Peck στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων

Η plays2place productions παρουσιάζει τη νέα της θεατρική παραγωγή, το θεατρικό έργο “Bonnie & Clyde“, του ανερχόμενου Βρετανού συγγραφέα Adam Peck, από τις 9 Μαρτίου 2012 έως και τις 8 Απριλίου 2012 και για δεκαπέντε μόνο παραστάσεις, στην Αποθήκη «Δ9» της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι).

Το έργο, το οποίο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, γράφτηκε το 2010 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Tobacco Factory Theatre του Μπρίστολ από τη θεατρική εταιρία Fairground. Έκτοτε σημείωσε μια επιτυχημένη πορεία στο Theatre 503 του Λονδίνου, ενώ στις αρχές του 2012 προγραμματίζονται δύο ακόμα παραγωγές σε Βέλγιο και Μελβούρνη.
Βασισμένο σε πραγματική ιστορία, το έργο διαδραματίζεται στα ταραγμένα χρόνια μετά το οικονομικό κραχ του ’29, σε μια ανώνυμη πολιτεία του Αμερικάνικου Νότου, αποτυπώνοντας με καθηλωτικό τρόπο τις τελευταίες ώρες ενός από τα πιο διάσημα ζευγάρια παρανόμων του κόσμου.
Λίγα λόγια για το έργο: Ένα διαβόητο ζευγάρι επικηρυγμένων, με το νόμο και το κοινό αίσθημα να ζητά την παραδειγματική τιμωρία τους. Ένα θρυλικό δίδυμο που έμεινε στην ιστορία για τη θυελλώδη σχέση και  την εγκληματική δράση του. Καταρρίπτοντας τη μυθιστορηματική αίγλη που συνοδεύει την ταυτότητά τους, το θεατρικό έργο “Bonnie & Clyde” σκιαγραφεί το προφίλ δύο αντιηρώων, φέρνοντας στην επιφάνεια την τρωτή, καθημερινή, ανθρώπινη διάστασή τους, λίγες ώρες πριν από την επικείμενη εξόντωσή τους. Η δόξα και η ελευθερία που ονειρεύτηκαν δείχνει μόνο ένα δρόμο. Και θα τον ακολουθήσουν μαζί. Ως το τέλος.  
Αστείο, σκληρό, τρυφερό και ταυτόχρονα βαθιά υπαρξιακό, το έργο μας εισάγει χωρίς καμιά επικριτική ή, αντίστροφα, αθωωτική πρόθεση, σε ένα ιδιωτικό σύμπαν, δίνοντας στους ήρωές του λίγες τελευταίες προσωπικές στιγμές, για να αναμετρηθούν με τους φόβους τους, να κάνουν τον απολογισμό τους, να ονειρευτούν και να συμφιλιωθούν μακριά από τον παραμορφωτικό φακό των ΜΜΕ και τα εξαγριωμένα ένστικτα της πολιτισμένης κοινωνίας.

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων: Παρασκευή & Σάββατο στις 21.30 – Κυριακή στις 20.00
Διάρκεια Παράστασης: 80’
Τιμές Εισιτηρίων: 15 ευρώ (γενική είσοδος) 10 ευρώ (μειωμένο για φοιτητές, ηλικωμένους, άνεργους).
Τηλ. Κρατήσεων: 6984 370151

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Παίζουν:
Μάρθα Μπουζιούρη (Bonnie)
Λευτέρης Βασιλάκης (Clyde)

Σκηνοθεσία:
Βασίλης Χρυσανθόπουλος
Μετάφραση:
Μάρθα Μπουζιούρη
Σύμβουλος Μετάφρασης:
Tamar Levi
Επιμέλεια Κίνησης:
Ιωάννα Αποστόλου
Σχεδιασμός Φωτισμών:
Ορφέας Εμιρζάς
Σκηνικά Κοστούμια:
Δήμητρα Παναγιωτοπούλου
Φωτογραφίες παράστασης:
Ορφέας Εμιρζάς-Θωμάς Αρσένης
Μουσική:
Γιώργος Ταϊφάκος
Επικοινωνία-Δημόσιες Σχέσεις:
Μαριάνα Ρίζου
Παραγωγή:
plays2place productions

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαριάνα Ρίζου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978779354
E – mail:  mailto:[email protected], [email protected]