25 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011 19:00

09-11-2011: “Ανοιξιάτικη Θύελλα”

Η «Ανοιξιάτικη Θύελλα» (“Spring Storm”), του Τενεσσή Ουίλιαμς, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και δεύτερη φορά στην Ευρώπη, από το Θέατρο της Αλήθειας, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Χριστοφιλάκη, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, (Αποθήκη «Δ9», Πειραιώς 100, Γκάζι), κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από 25 Νοεμβρίου έως και 28 Ιανουαρίου.

Η «Ανοιξιάτικη Θύελλα» γράφτηκε το 1937, όταν ο Ουίλιαμς ήταν 26 ετών και ανακαλύφτηκε τυχαία πριν από δέκα χρόνια. Είναι ένα έργο σπουδή πάνω στην τραγική φύση της ανθρώπινης ύπαρξης. Η πλοκή του έργου είναι εξαιρετικά συμπαγής και συμμετρική, ακολουθώντας μια Τσεχωφική στρατηγική όπου κάνεις από τους τέσσερις κεντρικούς χαρακτήρες δεν βλέπει τα όνειρά του να εκπληρώνονται. Ιδεολογικά, διακατέχεται από έντονο Μαρξισμό αφού οι χαρακτήρες πρέπει να ξεπεράσουν τα σύνορα των τάξεων για να φτάσουν στο αντικείμενο του πόθου τους. Η «Ανοιξιάτικη Θύελλα» δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα υπόλοιπα αριστουργήματα του Ουίλιαμς, είναι έργο αυτόνομο, με βάρος ξεχωριστό, που την έκανε να επιβιώσει στο χρόνο, γραμμένη από τον νεαρό Τομ (πριν γίνει Τεννεσσή) Ουίλιαμς, με συναίσθημα, αγάπη και τρέλα και αυτός είναι λόγος γιορτής.

Με πρωτοβουλία του Θεάτρου της Αλήθειας συγκροτήθηκε μια ομάδα ηθοποιών με σκοπό η «Ανοιξιάτικη Θύελλα» να ανέβει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το Θέατρο της Αλήθειας είναι με μια εταιρία με άλλες δύο παραγωγές στο ενεργητικό της (Ο Κυνηγός, σκην. Βασίλης Χριστοφιλάκης, Θέατρο Πορεία και Φάντο και Λις, σκην. Βασίλης Χριστοφιλάκης, Θέατρο Ροές) και τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα να δημιουργήσει μια σταθερή καλλιτεχνική βάση νέων ανθρώπων, με στόχο το νέο εναλλακτικό ρεπερτόριο.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Βασίλης Χριστοφιλάκης

Mετάφραση: Βασίλης Χριστοφιλάκης – Νάντια Περιστεροπούλου

Φωτισμοί: Βασίλης Χριστοφιλάκης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Λύδια Χρόνη

Φωτογραφίες:  Sotiria Psarou

 

Ερμηνεύουν: Mαρία Μπεληγιάννη, Παναγιώτης Εξαρχέας, Ένκε Φεζολλάρι, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Νάντια Περιστεροπούλου, Χρυσούλα Ζυβοπούλου, Μαργαρίτα Καστρινού, Τάσος Καρακύκλας, Νατάσα Οικονομόπουλου, Γεωργία Μαυρογεώργη, Βούλα Στυλιανού

Παραγωγή: «Το Θέατρο της Αλήθειας»

Διεύθυνση Παραγωγής: Ελένη Πετρίτση

 

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων: Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00 – Κυριακή στις 20.00

Διάρκεια Παράστασης: 120 λεπτά

Τιμές Εισιτηρίων: 18 ευρώ.

Για φοιτητές, ανέργους και νέους έως 26 ετών: 14 ευρώ

Για groups 10 ατόμων και πάνω: 12 ευρώ

 

Κρατήσεις: 6932470722