Νέα επιχείρηση καθαρισμού στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί τα ειδικά συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο παρεμβάσεων για την προστασία της δημόσιας υγείας, που υλοποιούνται με εντολή του Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη.

 

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην οδό Ξούθου, παρουσία εισαγγελέα και με τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Υγειονομικής Διεύθυνσης της Νομαρχίας Αθηνών και κλιμακίου της ΥΠΕΕ. Μετά από σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκαν οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης μεταναστών σε πολυώροφο κτίριο.

 

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Καταστημάτων και Ασφάλειας της Πόλης Ανδρέας Παπαδάκης μεταξύ άλλων τόνισε:

 

"Με εντολή του Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη συνεχίστηκαν και σήμερα οι επιχειρήσεις καθαρισμού για την προστασία της δημόσιας υγείας σε κτίρια και δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

 

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων αυτών σε ένα ακόμα κτίριο στο κέντρο της πόλης. Συνθήκες που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τόσο των ιδίων όσο και των περιοίκων.

 

Ακόμη, στο συγκεκριμένο δρόμο, συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός εξαρτημένων ατόμων, γεγονός που δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή. Είναι ανάγκη το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να απομακρύνει άμεσα τα ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας, όπως στην οδό Σοφοκλέους, όπου η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά".

 

Ημερομηνία: 
Τρι, 11/05/2010 - 03:00

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.