19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2017 17:00

Μια μέρα πάνω στη «σχεδία» στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων

Σε ένα ταξίδι διαφορετικό από τα συνηθισμένα– που για πρώτη φορά δεν θα είναι μόνο μουσικό– αλλά θα περιλαμβάνει θέατρο, δρώμενα και παιχνίδια για μικρούς και για μεγάλους, μας καλεί την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, το περιοδικό δρόμου «σχεδία», στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων. Από το χώρο της μουσικής, κοντά μας θα είναι η Ελευθερία Αρβανιτάκη, οι Gadjo Dilo, o Σπύρος Γραμμένος, ο Στάθης Δρογώσης, οι Quilombo, οι Μέλισσες, ο Μανώλης Φάμελλος, η Μαριέττα Φαφούτη, που είπαν χωρίς δεύτερη σκέψη το «ναι» στο κάλεσμα να ενώσουν τη φωνή τους ενάντια στη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τις προκαταλήψεις. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 6€ και όποια έσοδα προκύψουν θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των δράσεων της «σχεδίας».

Μπορεί το καλοκαίρι να μας άφησε, όχι, όμως, και η διάθεση να μεταμορφώσουμε την ετήσια συναυλία μας σε μία μεγάλη γιορτή, σε μία «μέρα στη “σχεδία”» γεμάτη μουσική, χορό, τραγούδια, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και διαδραστικές εκδηλώσεις.  Σκοπός της γιορτής αυτής δεν είναι άλλος από την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση όλων μας απέναντι στην ανεργία, την αστεγία, τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Στο μουσικό σκέλος, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, οι Gadjo Dilo, o Σπύρος Γραμμένος, ο Στάθης Δρογώσης, οι Quilombo, οι Μέλισσες, ο Μανώλης Φάμελλος, η Μαριέττα Φαφούτη είπαν «ναι» στο κάλεσμα του ελληνικού περιοδικού δρόμου, και θα ανέβουν στη σκηνή της Τεχνόπολης, δίνοντας το παρών στον κοινό μας αγώνα για μια κοινωνία αλληλεγγύης, για έναν κόσμο δίκαιο.

Θα είμαστε εκεί, στην Τεχνόπολη, από νωρίς, ώστε μικροί και μεγάλοι να συμμετάσχουμε σε εργαστήρια και καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες. Η ομάδα πετάνκ του περιοδικού θα παίξει και θα μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά ενός υπέροχου παιχνιδιού, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού θα παρουσιάσει μια παιδική δράση, που θα ξεκινά με την αφήγηση της προσωπικής ιστορίας ενός πωλητή του περιοδικού και στην οποία θα βασιστούν τα παιδιά για να φτιάξουν ένα δικό τους παραμύθι, το «mind the fact» θα παρουσιάσει το «Δείπνο», μία διαφορετική παράσταση με οικοδεσπότες πωλητές της «σχεδίας», που θα μοιραστούν τις ιστορίες τους και θα συνομιλήσουν με τους «καλεσμένους».

Ειδικά για το «Δείπνο» θα γίνουν δύο παραστάσεις (η πρώτη θα ξεκινάει στις 18:00 και η δεύτερη στις 19:00, με τη διάρκειά τους να είναι 45 λεπτά η καθεμία. Οι θέσεις είναι περιορισμένες (20 άτομα σε κάθε παράσταση), οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ζητούμενο μέσα από τις δράσεις αυτές είναι η συμμετοχή μας σε μια γιορτή, όπου θα περάσουμε πραγματικά καλά, θα γνωριστούμε καλύτερα και θα συνδεθούμε με τους ανθρώπους γύρω μας. Ζητούμενο είναι μέσα από τη μουσική, τον πολιτισμό, το χαμόγελο να καλλιεργήσουμε την αλληλεγγύη και την επικοινωνία, την ενσυναίσθηση και τη δράση.

Το φωτογραφικό κουτί του «photoparty box» θα είναι και αυτό εκεί για να απαθανατίσει τις στιγμές και να σας κάνει δώρο τη φωτογραφία-ανάμνηση από μια σπουδαία βραδιά.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 18:00 (η συναυλία θα ξεκινήσει στις 20:00). Η τιμή του εισιτηρίου είναι 6€.

Όποια έσοδα προκύψουν από τη «μέρα στη “σχεδία”» θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση του περιοδικού, καλύπτοντας ιδανικά τα τυπογραφικά έξοδα (ή μέρος αυτών) των τευχών του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου του 2017.

Για άλλη μια φορά, ο χώρος και ο εξοπλισμός διατίθενται δωρεάν από την Τεχνόπολη και τον Δήμο Αθηναίων, που βρίσκεται στο πλευρό της «σχεδίας» από το ξεκίνημά της.

«Ζούμε χρόνια πολύ δύσκολα. Ωστόσο, όσο αδιέξοδες και αν φαίνονται μερικές φορές οι καταστάσεις, τόσο η ανθρώπινη φύση θα αναζητάει την αισιόδοξη πλευρά, για να μπορεί να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα και τις όποιες δυσκολίες. Αλληλεγγύη και “σχεδία” πάνε μαζί. Η “σχεδία” είναι ένας φάρος αξιοπρέπειας, μαχητικότητας και φωτός. Είμαστε σε χρόνια που η αλληλεγγύη έχει πρωτεύοντα ρόλο και η συμμετοχή μου σε αυτή τη συναυλία, αλλά και σε παρόμοιες δράσεις, λειτουργεί ανακουφιστικά», δηλώνει, με αφορμή τη συμμετοχή της στη μεγάλη γιορτή της «σχεδίας», η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η οποία στο παρελθόν έχει φορέσει το κόκκινο γιλέκο και έχει γίνει πωλήτρια του περιοδικού για μία ώρα.

Η Μαριέττα Φαφούτη είναι από τους πρώτους και πιο συνεπείς υποστηρικτές του ελληνικού περιοδικού δρόμου και είναι πάντα πιστή σε κάθε μας ραντεβού. «Στην κοινωνία  μας γίνονται αργά, αλλά σταθερά βήματα στον τομέα της αλληλεγγύης και αυτό με κάνει να νιώθω μια ελπίδα πως στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Όλοι περνάμε σκοτεινές και φωτεινές περιόδους. Το θέμα είναι να καταλάβουμε πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούμε από τα ψηλά στα χαμηλά ή το αντίθετο. Το να μείνεις χωρίς στέγη μπορεί να συμβεί από στιγμή σε στιγμή και χωρίς να έχεις κάνει λάθη. Το θέμα είναι να βρίσκεις τη δύναμη να σηκώνεσαι κάθε φορά και να αναλαμβάνεις δράση για να αλλάξεις και να ομορφύνεις όσα μπορείς», θα μας πει η αγαπημένη τραγουδίστρια.

Προπώληση: Viva.gr, 11876 , Seven Spots, Reaload, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, athinorama.gr, Vivakiosk Σύνταγμα.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324

[email protected]  , www.technopolis-athens.com

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Ώρα έναρξης συναυλίας: 20:00 (οι άλλες δράσεις ξεκινούν στις 18:00)

Η τιµή του εισιτηρίου είναι 6€ (η είσοδος είναι δωρεάν για συνοδευόμενα παιδιά κάτω των 12)

Για περισσότερες πληροφορίες:

Περιοδικό Δρόμου «σχεδία»

Φράγκων 24, 546 25 Θεσσαλονίκη

Φαβιέρου 24-26, 104 38 Αθήνα

Τ: 2313 013605, 213 0231220

www.shedia.gr

[email protected]