Τα τελευταία χρόνια είναι γεγονός ότι έχει μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση και οι υπερβάσεις των ορίων επιφυλακής των συγκεντρώσεων των διαφόρων ρύπων είναι λιγότερο συχνές απ' ό,τι στο παρελθόν.

 

 

Παρόλα αυτά πρέπει όλοι μαζί να φροντίσουμε ώστε να μειώσουμε την ατμοσφαιρική ρύπανση και την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου όπως του διοξειδίου του άνθρακα.

 

 

Η μείωση της χρήσης των αυτοκινήτων και η αντ' αυτού χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις μας και επιβαρύνει λιγότερο το περιβάλλον, αλλά και είναι οικονομικά συμφέρουσα.

 

 

Η χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας και ιδιαίτερα η χρήση φυσικού αερίου έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη εκπομπή ρύπων.

 

 

Στην κατεύθυνση αυτή μελετάται η χρήση φυσικού αερίου για τις ενεργειακές ανάγκες των δημοτικών κτιρίων.

 

 

Σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι τα νεόδμητα δημοτικά κτίρια να σχεδιάζονται με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και να έχουν φωτοβολταϊκά συστήματα, ώστε να εκμεταλλεύονται την ηλιακή ενέργεια για τις ενεργειακές τους ανάγκες.

 

 

 
<!-- wikipage stop -->

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.