Ξεκινά αύριο η συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή
Με τις ομιλίες των γενικών και ειδικών εισηγητών των κομμάτων, αρχίζει αύριο στις 6 το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής , η πενθήμερη συζήτηση επί του νέου κρατικού προϋπολογισμού.

Γενικοί εισηγητές έχουν οριστεί ο Μανούσος Βολουδάκης από τη ΝΔ, η Κατερίνα Παπανάτσιου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Σκανδαλίδης από το Κίνημα Αλλαγής, ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ, ο Βασίλης Βιλιάρδος από την Ελληνική Λύση και ο Κρίτων Αρσένης από το ΜέΡΑ25.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης με την ομιλία του πρωθυπουργού, ενώ θα έχουν προηγηθεί οι τοποθετήσεις των αρχηγών της αντιπολίτευσης.

Τα μεσάνυχτα θα διεξαχθεί η ονομαστική φανερή ψηφοφορία , που παραδοσιακά προσλαμβάνει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Δημήτρης Ράντος

The post Ξεκινά αύριο η συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή appeared first on ΑΘΗΝΑ984.

Κατηγορίες: Ειδήσεις από τον 984FM
«Ονήσιμος»: Συγκέντρωση ειδών για κρατούμενους και τις οικογένειές τους
Ξεκίνησε και φέτος η καμπάνια του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο ΟΝΗΣΙΜΟΣ, για την συγκέντρωση ειδών που είναι απαραίτητα για τους κρατούμενους αλλά και για τις οικογένειες τους.

Οι φίλοι του Συλλόγου και όσοι εκτιμούν το πολύχρονο έργο του μπορούν να φέρουν στα γραφεία μας (Ασκληπιού 60 Α και Σεργίου Πατριάρχου 8 -Αθήνα 11471 τηλ: 2103622017) κάθε μέρα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ.:
– Τρόφιμα μακράς διάρκειας
– Είδη ατομικής υγιεινής
– Είδη καθαριότητας
Τα ως άνω είδη εν οψει των γιορτών θα διανεμηθούν στους κρατούμενους, στους αποφυλακισμένους και στις οικογένειες των φυλακισμένων.

Οι δράσεις του συλλόγου

Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων ο «ΟΝΗΣΙΜΟΣ» ιδρύθηκε το 1982, ως φιλανθρωπικό σωματείο με σκοπό την υλική και ηθική αρωγή των απόρων φυλακισμένων, των αποφυλακισμένων και των οικογενειών τους. Είναι αναγνωρισμένο ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό Σωματείο (Φ.Ε.Κ.883/Τ.Β./4/12/1989).
Ο Σύλλογος συμπαραστέκεται στους κρατουμένους με την ενίσχυση των φιλόπτωχων ταμείων των φυλακών και με την κάλυψη αναγκών των κρατουμένων σε ιματισμό και είδη πρώτης ανάγκης. Παρέχει τρόφιμα, ιματισμό, υποδήματα, είδη προσωπικής υγιεινής, πληρωμή ενοικίων, λογαριασμών ΔΕΗ- ΕΥΔΑΠ, σε αποφυλακισμένους και οικογένειες κρατουμένων, λειτουργώντας αποτρεπτικά στην δημιουργία παραβατικής συμπεριφοράς.
Κλινική ψυχολόγος αναλαμβάνει την ψυχολογική υποστήριξη αποφυλακισμένων και των οικογενειών των κρατουμένων. Σε συνεργασία με κοινωνικούς λειτουργούς φροντίζει για την επανένταξη των αποφυλακισμένων στη κοινωνία ,με αυστηρά κριτήρια (άποροι, , όχι υπότροποι, άριστη διαγωγή κατά τη περίοδο κράτησης).  Παράλληλα, παρέχεται δωρεάν νομική κάλυψη σε άπορους κρατουμένους..Παρέχεται φιλοξενία για ορισμένο χρονικό διάστημα μετά την αποφυλάκιση σε ξενοδοχεία στην Αθήνα, όσων αποφυλακισμένων έχουν πρόβλημα στέγης. Με ενέργειες του Συλλόγου έχουν ιδρυθεί βιβλιοθήκες, οι οποίες συνεχώς εμπλουτίζονται σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Email: info@onisimos.gr Ιστοσελίδα: www.onisimos.gr Τηλέφωνο: 2103622017 – Fax: 2103630865

The post «Ονήσιμος»: Συγκέντρωση ειδών για κρατούμενους και τις οικογένειές τους appeared first on ΑΘΗΝΑ984.

Κατηγορίες: Ειδήσεις από τον 984FM
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μετανάστευσης για πρώτη φορά στην Αθήνα από 14 έως 18 Δεκεμβρίου
Το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ταινίες απ’ όλον τον κόσμο στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, με ελεύθερη είσοδο 20 κινηματογραφιστές από όλον τον κόσμο με όχημα τις ταινίες τους, επισκέπτονται την Αθήνα για μία πρωτόγνωρη κινηματογραφική εμπειρία.

Η ελληνική αποστολή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), διοργανώνει για πρώτη φορά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μετανάστευσης. 20 μοναδικές ταινίες απ’ όλον τον κόσμο θα προβληθούν διαδοχικά από τις 14 έως τις 18 Δεκεμβρίου, στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων. Οι φίλοι του κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να δουν ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες επελέγησαν στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου που λαμβάνει χώρα εδώ και τρία χρόνια σε 100 χώρες ανά τον κόσμο. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, μοναδικές ερμηνείες, ταλαντούχοι κινηματογραφιστές ενώνονται σε έναν πρωτότυπο κινηματογραφικό διάλογο και μέσω των έργων τους συγκινούν, ευαισθητοποιούν και ενημερώνουν για τις πτυχές της μετανάστευσης στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες για τις ταινίες.

 

Πρόγραμμα φεστιβάλ

 

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

16:00 – 17:00 – Εισηγήσεις για το φεστιβάλ από τους συντελεστές της ταινίας HOLY BOOM: κ. Μαρία Λάφη, κ. Ανδρομάχη Αρβανίτη και κο Σαμουήλ Ακίνολα

17.00 – 18.40 – HOLY BOOM (Γλώσσα: Ελληνική/ Υπότιτλοι: Αγγλικά)

19.00 – 20.00 – IN TIMES OF RAIN (Γλώσσα: Ισπανική/ Υπότιτλοι: Αγγλικά)

20.10 – 20.30 – SOLOMOS (Γλώσσα: Ελληνική/ Υπότιτλοι: Αγγλικά)

20.35 – 21.00 – GIFTS FROM BABYLON (Γλώσσα: Αγγλική, Wolof/ Υπότιτλοι: Αγγλικά)

 

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

17.00 – 18.35 – JOVENS POLACAS (Γλώσσα: Πορτογαλική/ Υπότιτλοι: Αγγλικά)

19.00 – 19.30 – AZAN (Γλώσσα: Ελληνική, Αγγλική/ Υπότιτλοι: Αγγλικά)

19.35 – 19.50 – FAKE NEWS (Γλώσσα: Ελληνική/ Υπότιτλοι: Αγγλικά)

20.00- 20.45 – MAELSTROM (Γλώσσα: Αραβική/ Υπότιτλοι: Αγγλικά)

 

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου

17.00 – 18.20 – THE TOWER (Γλώσσα: Αραβική/ Υπότιτλοι: Αγγλικά)

18.40 – 19.00 – THE WAY HOME (Γλώσσα: Κινέζικη, Αγγλική, Ισπανική/ Υπότιτλοι: Αγγλικά)

19.10 – 20.20 – NAMED LIKE A FLOWER (Γλώσσα: Ισπανική// Υπότιτλοι: Αγγλικά)

20.30 – 20.40 – KRISI (Γλώσσα: Ελληνική/ Υπότιτλοι: Αγγλικά)

 

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου

17:00 – 18:00 – THE CLIMATE LIMBO (Γλώσσα: Ιταλική, Αγγλική/ Υπότιτλοι: Αγγλικά)

18.20- 18.40 – RISKI (Γλώσσα: Αραβική/ Υπότιτλοι: Αγγλικά)

18.50 – 19.20 – YAZIDI (Γλώσσα: Ελληνική, Αγγλική, Αραβική/ Υπότιτλοι: Αγγλικά)

19.30 – 20.47 – THE LOST CAFÉ (Γλώσσα: Αγγλική, Νορβηγική/ Υπότιτλοι: Αγγλικά)

 

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου

18.30 – 18.50 – DYING FOR EUROPE (Γλώσσα: Αραβική, Αγγλική/ Υπότιτλοι: Αγγλικά)

19.00 – 19.20 – 3 AUGUST DAYS (Γλώσσα: Εσθονική, Ρωσική/ Υπότιτλοι: Αγγλικά)

19.25 – 20.05 – HARU’S NEW YEAR (Γλώσσα: Αγγλική, Ιαπωνική/ Υπότιτλοι: Αγγλικά)

20.05 – 20.30 – ANENI (Γλώσσα: Ισπανική/ Υπότιτλοι: Αγγλικά)

Είσοδος ελεύθερη

The post Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μετανάστευσης για πρώτη φορά στην Αθήνα από 14 έως 18 Δεκεμβρίου appeared first on ΑΘΗΝΑ984.

Κατηγορίες: Ειδήσεις από τον 984FM
Στην Αθήνα η 41η Συνάντηση του ΟΣΕΠ
Ξεκινά σήμερα στην Αθήνα η 41η Συνάντηση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΟΣΕΠ, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Οργανισμού.

Υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια το Συμβούλιο θα εξετάσει τις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών, σε τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές και ο τουρισμός.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο υπουργός Νίκος Δένδιας, αναμένεται να συναντηθεί με τον ομόλογό του από τη Ρουμανία, Μπογκντάν Αουρέσκου, η χώρα του οποίου αναλαμβάνει την Προεδρία, τον Ιανουάριο του 2020.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Τρόικας του Οργανισμού (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία), καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στη 13.00.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

The post Στην Αθήνα η 41η Συνάντηση του ΟΣΕΠ appeared first on ΑΘΗΝΑ984.

Κατηγορίες: Ειδήσεις από τον 984FM
Λαχανικά ψητά σκεπαστά με πατάτα
document.createElement('audio'); http://athina984.gr/wp-site/wp-content/uploads/2018/12/14-12-laxanika-sto-foyrno-me-patates.mp3

Αυτό το φαγητό έγινε τόσο πρόχειρα και τόσο γρήγορα με ότι είχα στο ψυγείο μου, συγκεκριμένα είχα ψήσει διάφορα λαχανικά για να τα ‘χω για βραδινό ελαφρύ και τα είχα στο ψυγείο, επειδή όμως έπρεπε να ταξιδέψω και δεν μπορούσαν να μείνουν γιατί θα χαλούσαν, τα μαγείρεψα, ευτυχώς δεν είχα προλάβει να βάλω μπαλσάμικο, γιατί έτσι τα τρώω για βράδυ και τα συνοδεύω με τυρί άπαχο.
Λαχανικά είχα ψήσει, μελιτζάνες, πιπεριές όλα τα χρώματα και κολοκυθάκια, μέχρι να κάνω μια σάλτσα με τριμμένη ντομάτα, θα σας πω και τι άλλο, καθάρισα τρεις πατάτες, τις έκοψα φέτες και τις έβαλα στην σχάρα να ψηθούν λίγο κι αυτές μέχρι να γίνει η σάλτσα.
Η σάλτσα είναι μια κλασσική σάλτσα με φρέσκια ντομάτα που κάνουμε για τα μακαρόνια, ο καθένας μας την φτιάχνει με τον τρόπο του, δεν θέλει πολλά, αλατοπίπερο, ένα κύβο λαχανικών ζελέ, λίγο βασιλικό, δάφνη, λαδάκι και βράσιμο.
Στρώνω τα λαχανικά σ ένα σκεύος για τον φούρνο, εγώ έχω πήλινο, τα πασπαλίζω με λίγο τριμμένο μαλακό κίτρινο τυρί, ρίχνω από πάνω την σάλτσα και με τις πατάτες που έχω μισοψήσει τα σκεπάζω.
Αφού τα σκεπάσω, τα πατώ με μια μεγάλη κουτάλα και έρχεται λίγη σάλτσα επάνω στις πατάτες, πασπαλίζω με λίγο πιπέρι και τυρί και τα βάζω στον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω, να ψηθούν όλα μαζί για μίση ώρα περίπου κι είναι έτοιμο!!!!
Αυτό ήτανε, το σερβίρουμε με τυρί άσπρο, του πάει μια λαχανοσαλάτα με καρότο και φρέσκο ψωμί.

The post Λαχανικά ψητά σκεπαστά με πατάτα appeared first on ΑΘΗΝΑ984.

Κατηγορίες: Ειδήσεις από τον 984FM
Καιρός: Έρχερται ο «Ετεοκλής» – Νέο κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ
Νέο κύμα κακοκαιρίας, ο «Ετεοκλής», αναμένεται να επηρεάσει το σύνολο της χώρας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας, καθώς και τους πολύ θυελλώδεις νοτιάδες, που τοπικά θα πνέουν με εντάσεις 9-10 μποφόρ, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

Ένα πολύ ισχυρό και βαθύ πρωτεύον βαρομετρικό χαμηλό, που συνδέεται με μια εκτεταμένη και ιδιαίτερα έντονη ατμοσφαιρική διαταραχή και το οποίο τις βραδινές ώρες της Πέμπτης βρισκόταν στη Μ. Βρετανία, κινείται γρήγορα προς τα νοτιοανατολικά και, ξεπερνώντας το εμπόδιο των Άλπεων, θα δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της Παρασκευής ένα δευτερεύον βαθύ ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική. Το νέο βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Ετεοκλής».

Το ΕΑΑ-meteo επισημαίνει ότι αν και το νέο κύμα κακοκαιρίας θα είναι σχετικά σύντομο (διάρκεια σχεδόν μίας ημέρας), εντούτοις θα είναι ιδιαίτερα έντονο, έως ότου απομακρυνθεί προς την ανατολική Μεσόγειο, όπου και θα εξασθενήσει.

Στην ελληνική μυθολογία ο Ετεοκλής ήταν γιος του Οιδίποδα και της Ιοκάστης, πατέρας του Λαοδάμαντα.

Την Παρασκευή αναμένεται άστατος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και μετά το μεσημέρι στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Από αργά το απόγευμα ωστόσο και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που μέχρι αργά το βράδυ θα αποκτήσουν έντονο και τοπικά πολύ έντονο χαρακτήρα. Ισχυρές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά ορεινά, ενώ πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 8 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 13 βαθμούς, στην Ήπειρο και στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 15, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 7 έως 17, και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, αλλά αργά το βράδυ θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, αλλά αργά το βράδυ θα στραφούν σε νότιους με εντάσεις έως 8 μποφόρ και τάση περαιτέρω ενίσχυσης. Στο Ιόνιο πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι με ένταση αρχικά έως 6 μποφόρ και σταδιακή ενίσχυση το βράδυ σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές το βράδυ. Τη νύχτα προς Σάββατο θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και από αργά το βράδυ νότιοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ και τάση σημαντικής περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 12 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα για τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Βροχές θα εκδηλωθούν από αργά το βράδυ και τη νύχτα προς Σάββατο καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και μετά το μεσημέρι νοτιοανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Καιρός: Έρχερται ο «Ετεοκλής» – Νέο κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ appeared first on ΑΘΗΝΑ984.

Κατηγορίες: Ειδήσεις από τον 984FM
Μπαράζ επιθέσεων σε τράπεζες και καταστήμα εστίασης στην Καισαριανή
Φθορές με βαριοπούλες και μολότοφ προκάλεσε ομάδα αγνώστων λίγο μετά τις 2:30 σε υποκαταστήματα τραπεζών και καφετέρια γνωστής αλυσίδας στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή.

Πιο αναλυτικά οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν:

  • Στη συμβοκλή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Πανιωνίου (Πειραιώς), όπου οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία της τράπεζας και πέταξαν μολότοφ στο ΑΤΜ.
  • Στην Εθνικής Αντιστάσεως 59 (Εurobank) οι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά στο ATM της Τράπεζας.
  • Στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Εφέσου προκάλεσαν φθορές στην πρόσοψη της καφετέριας (Έβερεστ).

Φεύγοντας η δράση πέταξαν φυλλάδια με συνθήματα υπέρ των καταλήψεων και την Χιλή.

Δημήτρης Πέρρος

The post Μπαράζ επιθέσεων σε τράπεζες και καταστήμα εστίασης στην Καισαριανή appeared first on ΑΘΗΝΑ984.

Κατηγορίες: Ειδήσεις από τον 984FM
Τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου για τη νίκη Τζόνσον
«Η αυγή της Βρετανίας του Μπόρις» ή «Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης»; Οι τίτλοι των πρώτων θεμάτων των βρετανικών εφημερίδων στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις έχουν τόνο είτε πανηγυρικό είτε «στεγνό», ανάλογα με την πολιτική τους τοποθέτηση.

«Ο Τζόνσον οδεύει προς σαρωτική νίκη στις εκλογές», είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος της εφημερίδας The Times, με υπότιτλο «ο Κόρμπιν παραδέχεται την ήττα καθώς ο πρωθυπουργός χαιρετίζει την “ισχυρή εντολή για την ολοκλήρωση του Brexit”».

Παρόμοιο τίτλο, «Ο Μπόρις Τζόνσον οδεύει προς συντριπτική εκλογική νίκη στο ΗΒ», επέλεξε η σύνταξη της οικονομικής εφημερίδας Financial Times, με υπότιτλο «Οι Συντηρητικοί καταγράφουν μεγάλα κέρδη σαρώνοντας παραδοσιακά προπύργια των Εργατικών».

«Η ιστορική βραδιά του Μπόρις, οι Τόρις γιορτάζουν μια σαρωτική νίκη», είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος της εφημερίδας The Telegraph.

«Ο θριαμβευτής Μπόρις χαιρετίζει τη σαρωτική νίκη που του δίνει “τη δύναμη να ολοκληρώσει το Brexit” καθώς ο συντετριμμένος Κόρμπιν παραιτείται», είναι ο τίτλος της ταμπλόιντ εφημερίδας The Sun.

«Η αυγή της Βρετανίας του Μπόρις», είναι ο τίτλος της ταμπλόιντ εφημερίδας Daily Mail, με υπότιτλο «“Τώρα θα ολοκληρώσουμε το Μπρέξιτ”: Ο Μπόρις Τζόνσον χαιρετίζει την τεράστια νίκη των Τόρις καθώς τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν πως οδεύει να εξασφαλίσει πλειοψηφία εβδομήντα τεσσάρων εδρών — καθώς ο Τζέρεμι Κόρμπιν ανακοινώνει πως αποχωρεί μετά το χειρότερο αποτέλεσμα για τους Εργατικούς από το 1935».

«Οι Τόρις εξασφαλίζουν την πλειοψηφία των εδρών καθώς ο Κόρμπιν δηλώνει ότι δεν θα ηγηθεί του Εργατικού Κόμματος στις επόμενες εκλογές» είναι ο τίτλος της εφημερίδας The Guardian.

«Ο Κόρμπιν οδεύει προς την αποχώρηση καθώς η σαρωτική νίκη των Τόρις του Μπόρις Τζόνσον επιβεβαιώνεται και η ηγέτιδα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Σουίνσον χάνει την έδρα της» είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος της εφημερίδας The Independent.

«Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης καθώς οι Τόρις του Μπόρις Τζόνσον κερδίζουν επίσημα την πλειοψηφία ενώ ο σκυθρωπός Τζέρεμι Κόρμπιν δηλώνει ότι θα παραιτηθεί — αλλά όχι ακόμη», είναι ο τίτλος της ταμπλόιντ Daily Mirror.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

The post Τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου για τη νίκη Τζόνσον appeared first on ΑΘΗΝΑ984.

Κατηγορίες: Ειδήσεις από τον 984FM
ΕΟΠΥΥ: Εκτός λειτουργίας σήμερα οι e-εφαρμογές
Σήμερα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 δεν θα λειτουργούν οι ηλεκτρονικές εφαρμογές του ΕΟΠΥΥ «ως συνέπεια της παραγωγικής λειτουργίας του νέου data center το οποίο έχει ως σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Οργανισμού», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΕΟΠΥΥ.

Για την αποφυγή τυχόν ταλαιπωρίας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, από τα φαρμακεία του Οργανισμού θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα, τα έκτακτα περιστατικά καθώς και εκείνοι που αδυνατούν να προσέλθουν σε άλλη ημερομηνία λόγω προγραμματισμένων θεραπειών.

«Καλούμε τους υπόλοιπους ασφαλισμένους να προσέρχονται στα φαρμακεία από τη Δευτέρα 16/12/2019, οπότε θα επαναλειτουργούν όλες οι ηλεκτρονικές λειτουργίες του Οργανισμού» καταλήγει ο ΕΟΠΥΥ.

The post ΕΟΠΥΥ: Εκτός λειτουργίας σήμερα οι e-εφαρμογές appeared first on ΑΘΗΝΑ984.

Κατηγορίες: Ειδήσεις από τον 984FM
Euroleague: Τα αποτελέσματα και η κατάταξη της 13ης αγωνιστικής

Το πρώτο μέρος της 13ης αγωνιστικής στην Euroleague ολοκληρώθηκε την Πέμπτη με την  Ρεάλ να φθανει της οκτώ σερί νίκες και τον Ολυμπιακό να πέφτει στο 5-8 μετά την ήττα του στην Ισπανία.

 

Με αναμενόμενη ήττα από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, αλλά με κακή απόδοση, συνέχισε την πορεία του στην κανονική περίοδο της EuroLeague ο Ολυμπιακός που κοιτάζει πλέον τον αγώνα της επόμενης εβδομάδας με τη Χίμκι στο ΣΕΦ, για να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

 Η13η αγωνιστική άνοιξε με την άνετη επικράτηση της Χίμκι επί της Άλμπα Βερολίνου, συνεχίστηκε με τη νίκη της Αναντολού Εφές στο τουρκικό ντέρμπι με τη Φενέρμπαχτσε που ηττήθηκε εκ νέου στο γήπεδό της. Η Μακάμπι πήρε τεράστιας σημασίας νίκη στο Τελ Αβίβ με αντίπαλο την Πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Στις αναμετρήσεις της Παρασκευής το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι αυτό του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία.

  Αποτελέσματα 13ης αγωνιστικής-Πρόγραμμα

Χίμκι – Άλμπα Βερολίνου 104-87

Φενέρμπαχτσε – Αναντολού Εφές 73-81

Ερυθρός Αστέρας – Μπασκόνια 64-72

Μακάμπι Τελ Αβίβ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 90-80

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 93-77

Ζάλγκιρις – Βαλένθια 13/12 στις 20:00

Μπάγερν Μονάχου – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 13/12 στις 21:30

Βιλερμπάν – Αρμάνι Μιλάνο 13/12 στις 21:45

Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 13/12 στις 22:00

 

Η κατάταξη μετά από 13 αγωνιστικές

1

Αναντολού Εφές

11-2

2

Ρεάλ Μαδρίτης

10-3

3

Μπαρτσελόνα

9-3

4

Μακάμπι Τελ Αβίβ

9-4

5

Παναθηναϊκός

8-4

6

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

8-5

7

Αρμάνι Μιλάνο

7-5

8

Χίμκι

7-6

9

Μπασκόνια

6-7

10

Βιλερμπάν

5-7

11

Ολυμπιακός

5-8

12

Ερυθρός Αστέρας

5-8

13

Φενέρμπαχτσε

5-8

14

Βαλένθια

4-8

15

Μπάγερν Μονάχου

4-8

16

Άλμπα Βερολίνου

4-9

17

Ζάλγκιρις Κάουνας

3-9

18

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

3-9

 

 

 

 Απόστολος Βαξεβανέλλης

The post Euroleague: Τα αποτελέσματα και η κατάταξη της 13ης αγωνιστικής appeared first on ΑΘΗΝΑ984.

Κατηγορίες: Ειδήσεις από τον 984FM
Βρετανία-εκλογές: «Ισχυρή νεά εντολή» σε Τζόνσον
Τα αποτελέσματα της κάλπης των χθεσινών εκλογών στη Μεγάλη Βρετανία εξασφαλίζουν όπως όλα δείχνουν  νέα, «ισχυρή εντολή» στους συντηριτικούς, όπως είπε και ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας  δήλωσε πως πράγματι, η κυβέρνηση των Συντηρητικών φαίνεται πως εξασφάλισε νέα, ισχυρή εντολή στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

«Σε αυτό το στάδιο πράγματι φαίνεται ότι (…) η κυβέρνηση των Συντηρητικών έλαβε ισχυρή νέα εντολή, να ολοκληρώσει το Brexit κι όχι μόνο να ολοκληρώσει το Brexit, αλλά να ενώσει αυτή τη χώρα και να την οδηγήσει μπροστά», είπε ο Τζόνσον, αφού ενημερώθηκε πως κέρδισε – όπως αναμενόταν από τους περισσότερους – τη βουλευτική έδρα που διεκδικούσε στο Όξμπριτζ.

«Νομίζω ότι αυτές θα αποδειχθούν ιστορικές εκλογές, που μας δίνουν τώρα, σε αυτή τη νέα κυβέρνηση, την ευκαιρία να σεβαστούμε τη δημοκρατική βούληση του βρετανικού λαού, να αλλάξουμε αυτή τη χώρα προς το καλύτερο και να αφήσουμε ελεύθερες τις δυνατότητες ολόκληρου του λαού αυτής της χώρας». «Αυτό θα κάνουμε τώρα, κι αν είμαστε αρκετά τυχεροί και κερδίσουμε την εξουσία τότε η δουλειά μας θα αρχίσει σήμερα», πρόσθεσε ο ηγέτης των συντηρητικών.

Σύμφωνα με exit polls, οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον κερδίζουν ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 86 εδρών , εξασφαλίζοντας 368 έδρες από τις 650 έδρες της Βουλής των Κοινοτήτων.

Οι Εργατικοί κερδίζουν 191 έδρες.

Το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα κερδίζει 55 έδρες ενώ οι Φιλευθέροι Δημοκράτες 13.

Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες επτά ώρες.

Παραίτηση Κόρμπιν

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά την διαφαινόμενη, συντριπτική, ήττα στις βρετανικές εκλογές, ανακοίνωσε πως δεν θα συνεχίσει στην ηγεσία των Εργατικών.

Με την ήττα να καταγράφεται ως την χειρότερη μετά το 1935, ο ηγέτης του κόμματος στις δηλώσεις του τα ξημερώματα, είπε πως θα συνεχίσει να ηγείται για ένα χρονικό διάστημα του κόμματος, αλλά αυτό δεν θα συνεχιστεί για πολύ, καθώς τόνισε πως δεν θα ηγηθεί των Εργατικών στις επόμενες εκλογές.

«Είναι προφανώς μια πολύ απογοητευτική νύκτα για το Εργατικό Κόμμα με το αποτέλεσμα που έχουμε. Δεν θα ηγηθώ του κόμματος σε οποιεσδήποτε μελλοντικές γενικές εκλογές», δήλωσε προσθέτοντας πως το κόμμα χρειάζεται να στοχασθεί και πως θα ηγηθεί του κόμματος όσο αυτό θα συζητεί για το μέλλον του.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/tzeremi-kormpin-den-tha-igitho-stis-epomenes-ekloges

Άλμα της στερλίνας μετά την ανακοίνωση των έξιτ πολ

Η στερλίνα σημείωσε άλμα έναντι του ευρώ και του δολαρίου καθώς, σύμφωνα με τα έξιτ πολ, ο Μπόρις Τζόνσον κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτικών εδρών στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Στις 22:03 (τοπική ώρα, 00:03 σήμερα ώρα Ελλάδας), η στερλίνα σημείωνε άνοδο 1,94% έναντι του δολαρίου, στο 1,3416 δολάριο, και 1,58% έναντι του ευρώ, στις 83,25 πένες για ένα ευρώ.

Here’s the frenzy in Sunderland, one of the constituencies that rushes to be the first to declare #ElectionDay2019 https://t.co/Dgly9ajBXl pic.twitter.com/rz6fEKRKOv

— The Independent (@Independent) December 12, 2019

Με βάση τις πληροφορίες επί του αποτελέσματος του exit poll, οι Εργατικοί φέρονται να χάνουν περιφέρειες-κλειδιά: Γουόρκινγκτον, Ρέξαμ, Ντάντλεϊ Νορθ, Γουέικφιλντ, Ντιούσμπουρι, Στοκ ον Τρεντ, Μπλάιθ Βάλεϊ κ.ά. Χαρακτηριστικό ως προς τις απώλειες του Εργατικού κόμματος σε αυτές τις περιοχές είναι το γεγονός ότι ακόμη και αν κάποιες εκλογικές περιφέρειες παραμείνουν στα χέρια του κόμματος (Νιούκαστλ, Σάντερλαντ), παρατηρείται μετακίνηση ψήφων προς τους Τόρις κατά ποσοστό 11%.

Αναλυτές της εταιρίας που διενήργησε το έξιτ πολ αναφέρουν ότι εάν επαληθευτούν τα ευρήματα του, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα τα έχει πάει καλύτερα σε αριθμούς εδρών από ότι η Μάργκαρετ Θάτσερ το 1979 (339 έδρες), αλλά χειρότερα από το αποτέλεσμα που κέρδισε το 1983 και το 1987 (397 και 376, αντίστοιχα). Αντίθετα, η επίδοση του επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν θα είναι η χειρότερη για οποιονδήποτε αρχηγό του κόμματος τα τελευταία 40 χρόνια και πλέον.

Out campaigning in South Ruislip! Polls close at 10pm – vote Conservative to #GetBrexitDone

Κατηγορίες: Ειδήσεις από τον 984FM
ΕΕ: Επιτεύχθηκε συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής για τον στόχο η Ευρώπη να γίνει κλιματικώς ουδέτερη ως το 2050, η Πολωνία εξαιρείται προσωρινά

Στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων συμφώνησαν η Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνει κλιματικώς ουδέτερη ως το 2050, αφήνοντας όμως την Πολωνία εκτός της δέσμευσης αυτής προς το παρόν, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Κλείστηκε «συμφωνία για να γίνει [η ΕΕ] κλιματικώς ουδέτερη ως το 2050», ανέφερε ο Μισέλ μέσω Twitter, χαιρετίζοντας το «σημαντικό» επίτευγμα.

Στην περίπτωση της Πολωνίας, η οποία πρόβαλλε για αρκετές ώρες αντίσταση στη λήψη της απόφασης και τις διατυπώσεις της, η απόφαση που πήραν οι ηγέτες είναι, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, να συμπεριληφθεί στο κείμενο συμπερασμάτων η διατύπωση ότι «ένα κράτος μέλος, σε αυτό το στάδιο, δεν μπορεί να δεσμευθεί σε αυτόν τον στόχο σε ό,τι το αφορά και η ΕΕ θα επανέλθει στο ζήτημα τον Ιούνιο του 2020».

Η Πολωνία, σύμφωνα με πηγές που επικαλέστηκε το Γαλλικό Πρακτορείο, συμβιβάστηκε αποδεχόμενη να μην εμποδίσει τη λήψη της απόφασης με προϋπόθεση ότι στο κείμενο συμπερασμάτων θα συμπεριλαμβανόταν η διατύπωση πως δεν δεσμεύεται, τουλάχιστον προς το παρόν, να εφαρμόσει τη συμφωνία για να ισοσκελιστεί το ισοζύγιο εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τις κλιματικές αλλαγές.

Για την Τσεχία, η οποία ασκούσε πίεση ώστε να συμπεριληφθεί η πυρηνική ενέργεια στις πηγές ενέργειας που είναι αποδεκτές στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου, στο κείμενο συμπερασμάτων αναφέρεται πως κάποια κράτη μέλη μπορεί να συμπεριλάβουν πυρηνικούς ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς στο ενεργειακό τους μίγμα, κατά τις ίδιες πηγές.

«Δεν υπάρχει διαίρεση της Ευρώπης σε τμήματα διαφορετικών ταχυτήτων, υπάρχει όμως ένα κράτος μέλος που χρειάζονται ακόμα λίγο χρόνο, είπε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ μετά το πέρας των εργασιών της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής.

Οι εκπομπές CO2 από τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν μειωθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες μεν, αλλά συνεχίζουν να αποτελούν το 9,6% του παγκόσμιου συνόλου, σύμφωνα με δεδομένα που είχαν δημοσιοποιήσει οι Βρυξέλλες πέρυσι.

The post ΕΕ: Επιτεύχθηκε συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής για τον στόχο η Ευρώπη να γίνει κλιματικώς ουδέτερη ως το 2050, η Πολωνία εξαιρείται προσωρινά appeared first on ΑΘΗΝΑ984.

Κατηγορίες: Ειδήσεις από τον 984FM
Σύνοδος Κορυφής: «Παράνομη η συμφωνία της Τουρκίας με την Λιβύη» – Ασπίδα σε Ελλάδα και Κύπρο

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδίκασαν τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα, που θεωρούν ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Το λεγόμενο μνημόνιο κατανόησης Άγκυρας-Τρίπολης «παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συμμορφώνεται προς το δίκαιο της θάλασσας και δεν μπορεί να έχει νομικά δεσμευτικές συνέπειες για τρίτα κράτη», τονίζεται στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.

Η ανακοίνωση της ΕΕ εκφράζει επίσης ρητώς την «αλληλεγγύη» της στην Ελλάδα και στην Κύπρο, που ανησυχούν ότι η Τουρκία προσπαθεί να προβάλλει αξιώσεις σε μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου τα οποία εκτιμάται πως βρίσκονται στον βυθό των περιοχών που εποφθαλμιά.

Στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων συμφώνησαν η Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνει κλιματικώς ουδέτερη ως το 2050, αφήνοντας όμως την Πολωνία εκτός της δέσμευσης αυτής προς το παρόν, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Κλείστηκε «συμφωνία για να γίνει [η ΕΕ] κλιματικώς ουδέτερη ως το 2050», ανέφερε ο Μισέλ μέσω Twitter, χαιρετίζοντας το «σημαντικό» επίτευγμα.

Στην περίπτωση της Πολωνίας, η οποία πρόβαλλε για αρκετές ώρες αντίσταση στη λήψη της απόφασης και τις διατυπώσεις της, η απόφαση που πήραν οι ηγέτες είναι, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, να συμπεριληφθεί στο κείμενο συμπερασμάτων η διατύπωση ότι «ένα κράτος μέλος, σε αυτό το στάδιο, δεν μπορεί να δεσμευθεί σε αυτόν τον στόχο σε ό,τι το αφορά και η ΕΕ θα επανέλθει στο ζήτημα τον Ιούνιο του 2020».

Η Πολωνία, σύμφωνα με πηγές που επικαλέστηκε το Γαλλικό Πρακτορείο, συμβιβάστηκε αποδεχόμενη να μην εμποδίσει τη λήψη της απόφασης με προϋπόθεση ότι στο κείμενο συμπερασμάτων θα συμπεριλαμβανόταν η διατύπωση πως δεν δεσμεύεται, τουλάχιστον προς το παρόν, να εφαρμόσει τη συμφωνία για να ισοσκελιστεί το ισοζύγιο εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τις κλιματικές αλλαγές.

Για την Τσεχία, η οποία ασκούσε πίεση ώστε να συμπεριληφθεί η πυρηνική ενέργεια στις πηγές ενέργειας που είναι αποδεκτές στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου, στο κείμενο συμπερασμάτων αναφέρεται πως κάποια κράτη μέλη μπορεί να συμπεριλάβουν πυρηνικούς ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς στο ενεργειακό τους μίγμα, κατά τις ίδιες πηγές.

«Δεν υπάρχει διαίρεση της Ευρώπης σε τμήματα διαφορετικών ταχυτήτων, υπάρχει όμως ένα κράτος μέλος που χρειάζονται ακόμα λίγο χρόνο, είπε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ μετά το πέρας των εργασιών της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής.

Οι εκπομπές CO2 από τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν μειωθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες μεν, αλλά συνεχίζουν να αποτελούν το 9,6% του παγκόσμιου συνόλου, σύμφωνα με δεδομένα που είχαν δημοσιοποιήσει οι Βρυξέλλες πέρυσι.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα οργανώσει διάσκεψη δωρητών στα μέσα Ιανουαρίου στα Τίρανα για την ανοικοδόμηση στην Αλβανία μετά τον φονικό σεισμό του Νοεμβρίου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα οργανώσει στα μέσα Ιανουαρίου στα Τίρανα μια διάσκεψη δωρητών για την ανοικοδόμηση στην Αλβανία, η οποία επλήγη τον Νοέμβριο από έναν φονικό σεισμό, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Θα οργανώσουμε μια διάσκεψη δωρητών στα μέσα Ιανουαρίου στα Τίρανα για την ανοικοδόμηση στην Αλβανία», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο τέλος της πρώτης ημέρας της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Χρειάζονται επενδύσεις για να προετοιμαστεί μια μακρά περίοδος ανοικοδόμησης», διευκρίνισε.

Η ιδέα να πραγματοποιηθεί μια διεθνής διάσκεψη διατυπώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου από τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να βοηθηθεί η Αλβανία να αντιμετωπίσει τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τον σφοδρό σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών που στοίχισε τη ζωή σε 51 ανθρώπους. Περίπου 5.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι.

Μεγάλο πλήγμα δέχθηκαν οι πόλεις Δυρράχιο και Τουμάνι. Στην πρωτεύουσα Τίρανα, ο σεισμός προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε σχεδόν 70 πολυκατοικίες και 250 σπίτια.

The post Σύνοδος Κορυφής: «Παράνομη η συμφωνία της Τουρκίας με την Λιβύη» – Ασπίδα σε Ελλάδα και Κύπρο appeared first on ΑΘΗΝΑ984.

Κατηγορίες: Ειδήσεις από τον 984FM
Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Με το τέλος και της φάσης των ομίλων του Europa League, ολοκληρώθηκε το παζλ των 16 πιθανών αντιπάλων που μπορεί να συναντήσει ο Ολυμπιακός στους «32» της διοργάνωσης.

Τεράστια ονόματα που καλό θα είναι να αποφύγει (Ίντερ, Σεβίλλη, Άρσεναλ, Άγιαξ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πόρτο), ομάδες από σημαντικές λίγκες που όμως είναι στα μέτρα του (Εσπανιόλ, Γάνδη, Σέλτικ, Μπράγκα), αλλά και ομάδες χωρίς παραστάσεις στα ανοιξιάτικα νοκ-άουτ που μπαίνουν αυτόματα στην λίστα των επιθυμητών αντιπάλων όπως η Μάλμε, η Βασιλεία και η ΛΑΣΚ Λιντς.

Ο Ολυμπιακός θα μάθει την Δευτέρα τον αντίπαλο του στους 32 του Europa League, ωστόσο γνωρίζει από σήμερα τους 16 υποψήφιους που είναι κατά σειρά οι:

Άγιαξ, Σάλτσμπουργκ, Ίντερ, Μπενφίκα (οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι των ομίλων του Champions League), αλλά και οι:

Σεβίλλη, Μάλμε, Βασιλεία, ΛΑΣΚ Λιντς, Σέλτικ, Άρσεναλ, Πόρτο, Εσπανιόλ, Γάνδη, Μπασάκσεχιρ, Μπράγκα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που είναι οι 12 ομάδες που πήραν την πρωτιά στους ομίλους του Europa League.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αγώνες νοκ-άουτ για την φάση των 32 του Europa League θα γίνουν στις 20 και στις 27 Φεβρουαρίου, με τον Ολυμπιακό να έχει ενδιάμεσα (24 Φεβρουαρίου) το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 2μμ.

The post Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού appeared first on ΑΘΗΝΑ984.

Κατηγορίες: Ειδήσεις από τον 984FM
Ήττα για τον Ολυμπιακό από τη Ρεάλ Μαδρίτης
Την ήττα με σκορ 93-77 γνώρισε ο Ολυμπιακός από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία για τη 13η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ.

Με τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Πάντερ και Κόνιαρη ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Πολύ χαμηλό ρυθμό, με κακές και άστοχες επιθετικές επιλογές και από τις δύο ομάδες στα πρώτα πέντε λεπτά, με το σκορ να ήταν στα… τάρταρα (6-4). Με τα τρίποντα των Τέιλορ και Καμπάτσο, η Ρεάλ ξέφυγε (12-4), με τον Πρίντεζη να απαντά και να μειώνει (12-8).

Το ίδιο επιθετική ήταν η Ρεάλ και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να αλλάζει προς το… χειρότερο, καθώς έπαιζε άμυνα με τα… μάτια και έτσι η διαφορά αρχικά πήγε στο +14 (29-15), με τους Κάρολ και Τόμπκινς να την εκτοξεύουν στο +19 (39-20), στο 16’.

Η μόνη αντίδραση των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά ήταν δύο εύστοχες βολές από τον Τόμπκινς, με τους παίκτες του Κεμζούρα να ελέγχουν τα ριμπάουντ και να κλείνουν το πρώτο ημίχρονο στο -11 (41-30).

Μέχρι τα πρώτα δύο λεπτά του δεύτερου μέρους έμεινε ο Ολυμπιακός σχεδόν… κοντά στο ματς, όταν το τρίποντο του Κόνιαρη έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή (43-34).

Με κάποιες… εκλάμψεις του Ρότσεστι, οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν (62-46), όμως η απάντηση των Ισπανών ήταν απανωτά τρίποντα και επιθετικά ριμπάουντ για το +24 (70-48), με το οποίο έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο.

Πιο ελεύθερο έγινε το ματς στην τέταρτη περίοδο, με τον Κοζέρ να ήταν πολύ «καυτός» και να στέλνει τη Ρεάλ ακόμη και στο +26 (74-48), με τον Γάλλο να τη συντηρεί πάνω από τους 20 πόντους (76-51), μέχρι το 32’.

Εκεί, ο Ολυμπιακός έπαιξε πιο δυνατά, πίεσε περισσότερο στην άμυνα και με την τριπλέτα Ριντ, Κόνιαρη και Βεζένκοβ μείωσε στο -14 (79-65), στα μισά, με τον Βούλγαρο φόργουορντ να κρατά εκεί τη διαφορά (84-70), στο 38’. Μέχρι τη λήξη, δεν άλλαξε κάτι δραματικά, με την ομάδα του Πειραιά να γνωρίζει την ήττα με το τελικό 93-77.

Τα δεκάλεπτα: 21-10, 41-30, 72-48, 93-77
ΡΕΑΛ (Λάσο): Κοζέρ 18 (5/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/2 βολές), Ράντολφ 15 (4/9 τρίποντα), Φερνάντεθ 10 (2), Καμπάσο 15 (3 τρίποντα, 6 ασίστ, 3 λάθη), Λαπροβίτολα (0/5 σουτ), Ντεκ 2 (1/5 δίποντα), Κάρολ 4, Ταβάρες 6 (10 ριμπάουντ), Μίκι 8 (5 ριμπάουντ), Τόμπκινς 12 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Τέιλορ 3 (1)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κεμζούρα): Πάντερ 3 (1/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/1 βολή), Ρότσεστι 11 (1 τρίποντο, 9 ασίστ, 4 λάθη), Μπάλντγουιν, Πολ 3 (0/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 0/2 βολές), Κόνιαρης 6 (2), Τσέρι 12 (2), Μιλουτίνοβ 6 (3 ριμπάουντ), Βεζένκοφ 12 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 2 (5 ριμπάουντ), Ρούμπιτ 3 (1), Ριντ 11 (5/6 δίποντα, 1/1 βολή, 5 ριμπάουντ).

Ανδρέας Χανιάς

The post Ήττα για τον Ολυμπιακό από τη Ρεάλ Μαδρίτης appeared first on ΑΘΗΝΑ984.

Κατηγορίες: Ειδήσεις από τον 984FM
Κάλεσμα Χαφτάρ στους μαχητές του να κινηθούν προς την Τρίπολη
Ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, κάλεσε τις δυνάμεις του να προωθηθούν προς το κέντρο της Τρίπολης, στην «τελική μάχη», όπως είπε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, που μεταδόθηκε από το δίκτυο Al Arabiya.

«Έφτασε η ώρα μηδέν, σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες… Η ώρα που περίμενε ο λαός μας στην Τρίπολη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), υπό την αρχηγία του Χάφταρ, εξαπέλυσε στις αρχές Απριλίου ευρείας κλίμακας επιχείρηση με σκοπό να πάρει τον έλεγχο της Τρίπολης, όπου εδρεύει η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του πρωθυπουργού Φάγεζ ας Σάρατζ.

Ωστόσο ο LNA δεν κατόρθωσε να διαπεράσει τις άμυνες των παραστρατιωτικών ομάδων που δηλώνουν πίστη στην κυβέρνηση Σάρατζ στα νότια προάστια της πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται ότι, ο πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σαλέχ Ίσα Γκουαϊντέρ, που πρόσκειται στον Χάφταρ, είχε χαρακτηρίσει νωρίτερα, κατά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, «απορριπτέα και άκυρη» τη συμφωνία της Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Πηγή: ΑΠΕ

The post Κάλεσμα Χαφτάρ στους μαχητές του να κινηθούν προς την Τρίπολη appeared first on ΑΘΗΝΑ984.

Κατηγορίες: Ειδήσεις από τον 984FM
Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Ευρώπη υψώνει διπλωματικά τείχη απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα»
Την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και την Κύπρο εκφράζει ανεπιφύλακτα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ενώ αναμένεται να προχωρήσει σε σαφή αναφορά στο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης στο σχέδιο συμπερασμάτων του, το οποίο προβλέπεται να επικυρωθεί κατά τη διήμερη Σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.

Στην επίμαχη παράγραφο, αναφέρεται ότι το μνημόνιο Άγκυρας- Τρίπολης «παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, έρχεται σε αντίθεση με το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν δύναται να παράγει καμία έννομη συνέπεια για τρίτα κράτη».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι σήμερα δεν θα ενημερώσει απλά τους ομολόγους του για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. «Θα ζητήσω και είμαι σίγουρος ότι θα λάβω την έμπρακτη στήριξή τους απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα» σημείωσε.

«Το δήθεν memorandum of understanding μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας είναι άκυρο. Παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα», τόνισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε: «Η Ευρώπη υψώνει διπλωματικά τείχη απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Και σε όλη αυτή τη διαδικασία η χώρα μας δεν είναι μόνη της. Έχει πολύ ισχυρούς συμμάχους. Πορευόμαστε με ψυχραιμία, με αυτοπεποίθηση, αλλά κυρίως με σχέδιο και με τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός στηρίζει τις πρωτοβουλίες μας».

Την πλήρη στήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρός του, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις Βρυξέλλες. Τόνισε ότι η συμφωνία αυτή είναι παράνομη, προκλητική και δημιουργεί αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Τουσκ πρόσθεσε πως η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί το Δίκαιο της θάλασσας και τους κανόνες καλής γειτονίας απέναντι στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες.

Κυβερνητικές πηγές: Αναμένουμε σαφή καταδίκη της Τουρκίας

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το βράδυ, στο επίσημο δείπνο των ηγετών της ΕΕ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, όπως το έκανε στη σύνοδο του ΕΛΚ και στη συνάντηση που είχε με τον Ντόναλτ Τουσκ.

«Ο πρόεδρος του ΕΛΚ εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στην ελληνική πλευρά. Αυτό περιμένουμε να αποτυπωθεί και στα συμπεράσματα με τρεις βασικούς άξονες: Πρώτον να καταδικαστεί η τουρκική προκλητικότητα, δεύτερον να διατυπωθεί ότι δεν παράγει κανένα νόμιμο αποτέλεσμα και τρίτον να στηριχθεί απερίφραστα η Ελλάδα και η Κύπρος. Ελπίζουμε να τα δούμε και τα τρία, με εμφατικό τρόπο, στα συμπεράσματα», τόνισαν οι ίδιες πηγές.

«Είχαμε μιας ενέργεια που παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο. Εμείς κάναμε όλες τις διπλωματικές ενέργειες και ο πρωθυπουργός έκανε ό,τι έπρεπε με στόχο τη διπλωματική απομόνωση της Τουρκίας. Αναμένουμε μια σαφή αποτύπωση και στα συμπεράσματα του συμβουλίου όλων των ηγετών της ΕΕ», συνέχισαν οι ίδιες πηγές, υπενθυμίζοντας ότι σε συνέχεια των αποφάσεων των δύο προηγούμενων ευρωπαϊκών συμβουλίων του Ιουνίου (και πολύ περισσότερο του Οκτωβρίου), ζητάμε «ένα ευρύτερο πλαίσιο κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία», όπως ανέφερε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Η ‘ομπρέλα’ αυτής της συνόδου κορυφής θα δώσει και την κατεύθυνση σε άλλα επίπεδα» συμπλήρωσαν, ενώ μετά από σχετική ερώτηση για τη στάση του ΟΗΕ πρόσθεσαν: «Δεν έχουμε την εικόνα της χλιαρής αντίδρασης. Είναι παγκόσμιος οργανισμός, η αντίδρασή πάντα είναι σε χαμηλούς τόνους στην αρχή μέχρι την οριστική θέση. Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση». Ανέφεραν επίσης, ότι δεν υπάρχει σύνδεση με το προσφυγικό, κάτι που συνέβαινε λόγων των δηλώσεων που είχε κάνει ο Ταγίπ Ερντογάν απειλώντας την Ευρώπη και την Ελλάδα.
Επιπλέον οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι τα τρία τελευταία ευρωπαϊκά συμβούλια έχουν ασχοληθεί με την τουρκική προκλητικότητα σε διάφορα επίπεδα. «Πέρα από τις κυρώσεις, είχαμε καταδίκη για την εισβολή στη Συρία, για τις εξελίξεις στο προσφυγικό. Σήμερα πάλι απασχολεί το ευρωπαϊκό συμβούλιο η τουρκική προκλητική συμπεριφορά και η παράνομη ενέργεια της συμφωνίας με τη Λιβύη. Αυτό απομακρύνει τις ευρωπαϊκές ηγεσίες και τις Βρυξέλλες και υψώνει τείχη απέναντι στην Τουρκία. Αρχίζει να μεγαλώνει η απόσταση», υπογράμμισαν.

Την Παρασκευή, μετά το πέρας της συνόδου κορυφής, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Tύπου.

The post Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Ευρώπη υψώνει διπλωματικά τείχη απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα» appeared first on ΑΘΗΝΑ984.

Κατηγορίες: Ειδήσεις από τον 984FM
Οι ΗΠΑ απορρίπτουν τους ισχυρισμούς της Τουρκίας για τις θαλάσσιες ζώνες
Σαφή στήριξη των ελληνικών θέσεων εξέφρασε οΑμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ σε ό,τι αφορά το μνημόνιο Τουρκίας  – Λιβύης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «οι τουρκικοί ισχυρισμοί σχετικά με την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών ειδικά στο θέμα της υφαλοκρηπίδας διαφέρουν από τη δική μας ανάλυση. Τα κατοικημένα νησιά σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο θα πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση όπως η ηπειρωτική χώρα».

Σε συνάντηση του με δημοσιογράφους ο κ Πάιατ είπε επίσης «έχουμε μια διαφορετική νομική ανάλυση από αυτή που ακούμε από την Άγκυρα».Όπως εξάλλου τόνισε «ο πιο σωστός τρόπος για να αντιμετωπίζεις αυτά τα θέματα δεν είναι με μονομερείς ενέργειες αλλά με διάλογο και με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη δηλαδή την Αίγυπτο και την Ελλάδα».

«Θέλουμε να δούμε την Ανατολική Μεσόγειο ως θάλασσασυνεργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

The post Οι ΗΠΑ απορρίπτουν τους ισχυρισμούς της Τουρκίας για τις θαλάσσιες ζώνες appeared first on ΑΘΗΝΑ984.

Κατηγορίες: Ειδήσεις από τον 984FM
«Απορριπτέα και άκυρη» η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης
«Απορριπτέα και άκυρη» χαρακτήρισε τη συμφωνία της  Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Ακίλα Σαλέχ Ίσα, κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Ο Πρόεδρος της Λιβυκής Βουλής, τόνισε ότι εμείς «ως Βουλή των Αντιπροσώπων αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, θα αντισταθούμε σε όποιον προσπαθήσει να παρέμβει στα εσωτερικά της Λιβύης». Ζήτησε δε, από το Ελληνικό Κοινοβούλιο να λειτουργήσουν μαζί ως μια ομάδα για την ακύρωση της συμφωνίας – συνθήκης, ενώ απηύθυνε πρόσκληση προς τις ελληνικές εταιρείες να δραστηριοποιηθούν για την ανοικοδόμηση της χώρας του, το 90% του εδάφους της οποίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο του λιβυκού στρατού και της λιβυκής Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο Λίβυος ομόλογός του θεωρεί απολύτως καταδικαστέα και νομικά ανύπαρκτη τη συγκεκριμένη συμφωνία, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε στις δηλώσεις του και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, λέγοντας ότι χαίρεται ιδιαιτέρα που ο κ. Σαλέχ Ίσα είπε ότι τα μεμοράντα μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας, είναι άκυρα και κενά περιεχομένου αλλά και ανεφάρμοστα που θέτουν σε αστάθεια τη χώρα του και απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου.

Δένδιας: Θα βοηθήσουμε για την ειρήνευση στη Λιβύη

Εν τω μεταξύ, την ικανοποίηση του από τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση του με τον Αγκίλα Σάλεχ Ίσα.

«Χαίρομαι για την τοποθέτησή του, για την τοποθέτηση της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, σύμφωνα με την οποία, τα μεμοράντα τα οποία υπεγράφησαν μεταξύ Τουρκίας και Κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης της Τρίπολης είναι άκυρα και κενά περιεχομένου, είναι ανεφάρμοστα και θέτουν σε αστάθεια την περιοχή. Απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών

«Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Σαλαμέ και αυτό το δηλώσαμε στον κ. Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπως του δηλώσαμε και την  ετοιμότητα μας σαν ελληνική κυβέρνηση να βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση της ειρήνευσης και της εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου στη Λιβύη», προσέθεσε.

Δημήτρης Ράντος – Αλεξάνδρα Βουδούρη

The post «Απορριπτέα και άκυρη» η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης appeared first on ΑΘΗΝΑ984.

Κατηγορίες: Ειδήσεις από τον 984FM
Κοινωνικό Μέρισμα: Υπογράφηκε η ΚΥΑ – Χωρίς ηλικιακό όριο θα δοθεί σε ΑΜΕΑ
Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος 2019, στο πλαίσιο του υφιστάμενου δημοσιονομικού χώρου.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει στις 17 Δεκεμβρίου.

Σταδιακά έως το τέλος του χρόνου θα έχει δοθεί το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ σε περισσότερους των 250 χιλιάδων πολιτών, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας κανένας δεν πρόκειται να πάρει διπλό μέρισμα καθώς υπήρξε διασταύρωση όλων των στοιχείων ενώ τα ΑΜΕΑ θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση χωρίς ηλικιακά κριτήρια.

Οι Δικαιούχοι

1. Πολύτεκνες οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ (19.140 νοικοκυριά)

2. Οικογένειες στις οποίες τουλάχιστον ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος (12 μήνες και άνω), έχουν τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ (163.778 οικογένειες)

3. Οικογένειες στις οποίες και οι δύο γονείς είναι βραχυχρόνια άνεργοι (κάτω των 12 μηνών), έχουν τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και έως 15.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα (40.927 οικογένειες)

4. Οικογένειες με ένα εξαρτώμενο τέκνο ΑμεΑ έως 24 ετών (25.632 οικογένειες).

Οι προϋποθέσεις χορήγησης του μερίσματος είναι:

*Τουλάχιστον ο ένας γονέας να ζει νόμιμα και μόνιμα την τελευταία 10ετία στη χώρα (βάσει της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος)

*Και οι δύο γονείς να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας

*Το σύνολο των τραπεζικών καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού και της κινητής περιουσίας τους να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ (όχι για τους γονείς ΑμεΑ).

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να μπουν στο σύστημα με τους κωδικούς του Taxisnet, να επιβεβαιώσουν τον ΑΜΚΑ τους, να συμπληρώσουν τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση και να συναινέσουν στην άντληση των αναγκαίων στοιχείων για όλα τα μέλη του νοικοκυριού από το Taxisnet. Αμέσως μετά, θα ενημερώνονται για το εάν δικαιούνται τα 700 ευρώ και θα καλούνται να δηλώσουν τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

Σημειώνεται, ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι ακατάσχετο, αφορολόγητο και δεν υπολογίζεται ή συμψηφίζεται με άλλες προνοιακές παροχές ή ελαφρύνσεις.

Δημήτρης Ράντος

The post Κοινωνικό Μέρισμα: Υπογράφηκε η ΚΥΑ – Χωρίς ηλικιακό όριο θα δοθεί σε ΑΜΕΑ appeared first on ΑΘΗΝΑ984.

Κατηγορίες: Ειδήσεις από τον 984FM

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.